Senioren maken verlanglijstje voor gemeente

Senioren filmen hun woonknelpunten

Noordwijk – De gemeente Noordwijk is gestart met het project ‘Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk’. Onderdeel daarvan is een film die senioren maakten over het wonen in Noordwijk, de knelpunten en hun wensen.

Zo wordt gepleit voor een betere toegankelijkheid van de huurflats in Boerenburg. Die hebben geen lift: erg onhandig als traplopen moeilijk wordt. Inwoners uit De Zilk missen een makkelijke en betaalbare vervoersvoorziening. Ook een geldautomaat en een beter bereikbare brievenbus zouden welkom zijn. Sommige ondergrondse afvalcontainers zijn lastig bereikbaar door bijvoorbeeld een drempel of een te hoge opening.

De gemeente gaat nu met ouderenbonden, Welzijn Noordwijk, ISD en de woningbouwverenigingen aan de slag met de knelpunten. Over een half jaar wordt gekeken wat het heeft opgeleverd.

2 REACTIES

  1. Ook aandacht voor wijk agent/ bemiddeling gevraagd. Bij overlast/ vernieling en bedreiging zelfs fysiek geweld werd ik alleen gelaten. Velen verzoeken om een gesprek met wijkagent werden genegeerd. Zij konden wel een rapport opstellen dat vol leugens over mij werd gemaakt en verzonden, nogmaals dat hierover met mij was gesproken.

  2. Prima videoopname over de verschillende belevingen en ervaringen bij het ouder worden binnen onze gemeente Noordwijk. Vooral de situatie in de Zilk en Noordwijkerhout is slecht qua busverbindingen met Noordwijk en de andere dorpen.
    Hou ons graag op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in