Noordwijk – Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) tekent net als vorig jaar niet de Prestatieafspraken met de gemeente Noordwijk en woningcorporatie Stek.

Uit de afspraken voor 2021 blijkt volgens SHN dat het aanbod van sociale woningbouw wederom achterblijft. Daardoor duurt het onnodig lang om de enorme achterstand aan sociale huurwoningen in Noordwijk Zee en Binnen in te lopen. Een situatie die voor SHN onrechtvaardig en onacceptabel is. ‘Als gemeentebestuur zeggen dat je het doet en het dan toch niet doen, terwijl er alle ruimte is om het te doen…anders gezegd, de wil om daadwerkelijk sociale huurwoningen te realiseren in Noordwijk Zee en Binnen ontbreekt’. Dat is de conclusie die SHN trekt. Zij stellen dat de gemeente steeds weer op zoek gaat naar nieuwe bouwlocaties, terwijl zij locaties in bezit heeft die al zijn aangewezen voor woningbouw en direct kunnen worden ingezet. SHN voorziet dat de groep mensen die afhankelijk zijn van sociale huurwoningen alleen maar groter wordt en dat de wachttijden nog meer zullen oplopen.

SHN legt de situatie voor aan de geschillencommissie Woningwet. Ze hopen zo daadwerkelijk meer sociale huurwoningen te realiseren.

7 REACTIES

 1. Niet meer stemmen op NZLokaal, CDA,VVD en lijst Salman bij de volgende
  verkiezingen, want als het alleen maar bij beloven blijft en er word niet
  gepresteerd dan hoor je niet te besturen.
  Er worden liever villa’s gebouwd voor mensen van buiten de
  gemeente Noordwijk, zo los je het woning tekort niet op !

 2. Beste Harry2, ik bepaal liever zelf op wie ik stem dus stemadvies mag je van mij achterwege laten, ook partijen met een andere insteek, lossen dit probleem niet op, dit is een landelijk probleem, kijk naar de groei van het aantal inwoners, Nederland is vol, en binnen de ruimte die er nog is, worden windturbines en zonnepanelen geplaatst

 3. Beste andere Jan, dit probleem is met een beetje inzet van de gemeente en zijn bestuurders prima op te lossen. Er zijn locaties genoeg enkel kiezen ze in deze gemeente liever voor dure villa’s i.p.v. sociale woningen. Dit gemeentebestuur doet niet erg zijn best voor de gewone man. Zie enkel en alleen maar de artikelen paardenweide en moestuinen en natuurlijk het o zo belangrijke kuuroord. Het wordt tijd voor een bestuur wat zich wat meer inzet voor de dingen die werkelijk van belang zijn( gewone en betaalbare woningen) en niet enkel aan de grote geld denken.

 4. Als ik mij nu beperk tot Noordwijk en er vanuit gaande dat oa Bronsgeest vol gebouwd gaat worden, komen we nog steeds woningen te kort, voor starters, statushouders, spoedzoekers, doorstromers en anderen, vervolgens krijgen we dan na Corona weer te maken met de normering van CO2 uitstoot, waarbij de bouw weer wordt platgelegd

 5. Beste andere Jan, als de bollengrond niet heilig was verklaart, ( uitgezonderd voor het bouwen van villa’s en kassen en bedrijfsgebouwen ) dan
  hadden we geen tekort aan grond voor het bouwen van betaalbare woningen, dit heilig verklaren van bollengrond is om je achter te
  verschuilen als gemeente ! Over 50 jaar is er toch geen bollengrond meer, dat hou je niet tegen, maar er staan dan wel villa’s op !

 6. Harry 2 ik ben het helemaal eens met jou .Het is alleen maar traineren van deze bestuurders .Geld geld en nog eens geld heeft het in deze gemeente te zeggen en sociaal kunnen ze niet CDA christen Democraten VVD voor veel duiten .

 7. En ik dacht toen ik ging stemmen dat de partij Salman er wel voor de gewone mensen zou zijn .Maar dat valt zwaar tegen ze gaan met de hele zooi mee geen eigen gezicht in dit bestuur lekker mee lopen en blijven zitten dat valt een hoop Noordwijkers goed tegen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in