Foto PB

Noordwijk – Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) heeft aan B&W een inspraaknotitie gestuurd over het voorontwerpbestemmingsplan Bronsgeest 2021.

SHN protesteert tegen het feit dat in dit plan wordt uitgegaan van maximaal 350 woningen in alle categorieën. Oorspronkelijk zouden er 660 worden gebouwd, waarvan 240 sociale huurwoningen en 120 woningen in het middensegment. SHN vindt het nieuwe plan onverteerbaar, gezien het huidige percentage van slechts 18% sociale huurwoningen in de kernen Noordwijk-Binnen en Noordwijk-Zee. Dat was de belangrijkste reden dat SHN de afgelopen twee jaar niet de prestatieovereenkomst met de gemeente Noordwijk en woningcorporatie Stek wilde ondertekenen.

SHN vroeg hierop aan minister Ollongren om in Noordwijk in te grijpen in het benutten van de bestaande bouwmogelijkheden.
In een reactie beaamt Ollongren dat er in de gemeente Noordwijk een tekort is aan sociale huurwoningen. Het geschil inzake Bronsgeest legt ze neer bij de ‘Taskforce nieuwbouw woningcorporaties’. Daarnaast geeft Ollongren aan zich te beraden op stappen die zij zelf gaat zetten om de sociale woningbouw in Noordwijk te versnellen.

7 REACTIES

  1. Als je de bouw plan ziet in het weekend krantje dan komen er alleen maar gefortuneerde mensen te wonen ik zie geen gewoonhuis meer het is gewoon schandalig wat deze gemeente raad aan het doen is ze denke zeker dat er geen gewoone mensen wonen in Noordwijk die ook graag een betaalbare woning willen .

  2. De SHN heeft helemaal gelijk en goed dat zij toch proberen om meer woningen in de sociale sector te laten bouwen. Tevens blijft het onbegrijpelijk dat de Gemeente +/- 15 miljoen verlies heeft afgeschreven op de totale bouw in de Bronsgeest. 15 miljoen is gemeenschap geld dus geld van de inwoners van Noordwijk. Te gek voor woorden dat voor een stukje bollengrond zoveel geld wordt vernietigd. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hier persoonlijke belangen geleden en / of typisch haantjes gedrag.
    Over 2 jaar weer stemmen en dan hoop ik dat de NOORDWIJKERS DIT DEBACLE NIET ZIJN VERGETEN.

  3. Welke politieke partij hebben die gewone mensen de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen gestemd? Zijn ze wel gaan stemmen?

  4. Ik vind het goed dat de SHN van zich laat horen en zij hebben volkomen gelijk. Het is toch te gek voor woorden dat de Gemeente
    +/- 15miljoen als zijnde verlies heeft afgeschreven op het vorige bouwplan in de Bronsgeest. Let wel gemeenschap geld wat in bezit was van de inwoners van Noordwijk voor een stuk bollengrond. Het is een groot debacle wat over 2 jaar misschien opgelost kan worden.

  5. Dit afschrijven van 15 miljoen is allemaal mogelijk door de onuitputtelijke NUON gelden. In Noordwijkerhout worden ook weer miljoenen uitgegeven voor het inhalen van achterstallig onderhoud van bepaalde wijken. Wisten wij dit maar voor de fusie. Dan had die fusie er nooit gekomen daar ben ik van overtuigd!! En er komen nog veeeelll meer (financiele) lijken uit de kast. En de bodem van de NUON pot, die komt al aardig in zicht. En waar komt dan de rekening terrecht? Drie keer raden.

  6. Het is te hopen dat de minister duidelijke aanwijzingen gaat geven aan het gemeentebestuur van Noordwijk. Er moet eindelijk iets gaan gebeuren. In Noordwijk en omgeving zien we alleen prachtige advertenties verschijnen van vrijstaande woningen, 2onder1 kappers etc. Het lijkt wel of er nergens meer betaalbaar gebouwd wordt. Waar moeten al die mensen wonen die politieagent, leraar of verpleegkundige zijn? Er wordt niets voor hen gedaan. Het lijkt wel of in Offem Zuid woningen gekocht zijn met het doen deze met winst door te verkopen. De z.g. omklap van destijds heeft voor de lagere en middeninkomens slecht uitgewerkt! Zoals ik al meerdere malen heb geroepen en geschreven; WAT HET ZWAARST IS MOET HET ZWAARST WEGEN, BOUWEN IN DE BRONSGEEST, NU! De landelijke CDA heeft in haar verkiezingsprogramma geschreven dat er in Nederland 1 miljoen woningen bij moeten komen. In Noordwijk kan daar mee begonnen worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in