Archief foto: Johanna Wever

Noordwijk – In Hoorn liep SJC tegen een onverdiende 4-2 nederlaag op in de wedstrijd tegen koploper Hollandia. In een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer wel aantrekkelijk was. En waarin SJC, op het niet altijd makkelijk bespeelbare natuurgras, bij vlagen  goed voetbal ten toon spreidde. 

Het was voor de SJC-selectie een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plaats in de afdeling. ‘Never change a winning team’  en dus begon SJC in dezelfde opstelling waarmee het Groningse Be Quick was terug gewezen. Dat betekende voor Jordi Groot een plekje in de dug-out. Schipholt,van Breukelen, Lim en El Tamimy vormden de verdediging. Strojil, Ruigrok en Van der Zalm moesten vanaf het middenveld de spitsen Van Nispen, Haasnoot en Frederik in stelling brengen. En SJC begon voortvarend, zette Hollandia direct vast en al in de 4e minuut viel de goal. Na een fraaie combinatie tussen Wesley Haasnoot en Stef van der Zalm kon de laatste weer eens belangrijk zijn: 0-1.
Hollandia  probeerde de bakens te verzetten maar moest accepteren dat SJC in die beginperiode de betere ploeg was. Toch viel uit het niets de 1-1. Een van de weinige aanvallen werd afgerond met een treffer.
SJC rechtte direct de rug en na ruim 20 minuten tekende Wesley Haasnoot, op  aangeven van Timo Ruigrok,  via een werkelijk fantastische lob voor de 1-2. Een doelpunt om van te smullen. Even later leek  er opnieuw een treffer te vallen, maar Mostava Frederik zag zijn schot gekeerd en de rebound van Stef van der Zalm trof ook geen doel.
En opnieuw kwam Hollandia, tegen de verhoudingen in, op gelijke hoogte. Met nog een kleine 10 minuten tot aan de rust moest Haggerty de bal uit het net halen: 2-2. En met die stand ging men richting kleedkamer hoewel Wesley Haasnoot nog dicht bij een 2e treffer was. 


Na de rust kwam Melvin van Stijn in plaats van Demir Strojil. En voor SJC brak er een moeilijke fase aan toen Hollandia kans zag om een 3-2 voorsprong te nemen. Trainer Florian Wolf reageerde met aanvallende wissels en Billy Tavares en Lucas Coopmans mochten hun opwachting maken. Het alles of niets offensief resulteerde in een aantal dotten van kansen. Waarbij 10 minuten voor tijd een vrije trap van Timo Ruigrok door de paal werd gekeerd. 
Een doorgebroken Billy Tavares kon slechts door een overtreding worden tegengehouden. Wat resulteerde in de enige gele kaart van de wedstrijd. Ook Lucas Coopmans kreeg nog een mogelijkheid maar zijn bekeken inzet  werd door de doelman onderschept. Hollandia trok zich ver terug en deed alles om het spel te vertragen. Verdedigend was het vaak :weg is weg maar evenzo loerde men op de omschakeling. En in de slotminuten viel uit zo’n counter de 4-2. Waardoor  de ploeg uit Hoorn de 3 punten kon bijschrijven en SJC teleurgesteld en met lege handen achter bleef en inmiddels is afgezakt naar de vierde plaats op de ranglijst

Zondag kan SJC de draad hopelijk weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in