SJC redt punt tegen Hollandia door goal in extremis

Noordwijk – SJC heeft niet weten te winnen van Hollandia. Aan de Lageweg was een goal in de 95e minuut van Tom Duindam nodig om een punt te pakken: het werd 2-2.

De wedstrijd begon verwarrend. SJC leek al na zes minuten door te moeten met tien man, toen keeper Lex Hoogervorst Knott neerhaalde en van scheidsrechter Nijdeken mocht vertrekken met rood. Echter werd de rode kaart na overleg met de assistent-scheidsrechter ingetrokken, want Knott stond buitenspel. De Noordwijkers waren na alle tumult het snelste bij de les. Chris Hoogervorst kreeg een mooie steekpass en lopte de keeper:1-0. Lang kon SJC niet van de voorsprong genieten. Delano Woud schoot vanaf zestien meter snoeihard raak in de kruising, waardoor de gelijke stand na elf minuten weer terug op het scorebord stond. Na een halfuur kreeg Duindam een grote kans op 2-1, maar keeper Bakker kon redden. De ruststand bedroeg dan ook 1-1.

Na de pauze begon SJC even slordig als in de eerste helft. Dit keer had het grotere gevolgen: invaller Dirk de Jong brak uit en scoorde de 1-2 in de 46e minuut. In de 65e minuut zaten de Noordwijkers bijna nog dieper in de problemen: uit een corner hielp Tom Duindam keeper Hoogervorst door de bal over te koppen. Richting het einde van de wedstrijd werd het steeds spannender, met een bizarre slotfase als gevolg. In de 92 minuut werd Hoogervorst gelobd, maar opnieuw werd de bal van de lijn gehaald. Een hectische aanval van SJC volgde, maar de goal bleef uit. In de 95e minuut kreeg SJC dan toch nog een vrije trap, wat het laatste wapenfeit moest worden. De bal kwam terecht op het hoofd van Tom Duindam, die tegendraads inkopte en een punt in Noordwijk hield.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in