archieffoto, Joahnna Wever
Archief Foto: Johanna Oskam

Noordwijk – Vooraf werd de wedstrijd  tegen SDO gezien als een lastige klip. Na afloop was er toch de teleurstelling. Omdat SJC op basis van het aantal gecreëerde kansen en de schlemielige maner waarop de beide tegentreffers tot stand kwamen, de volle winst zou hebben verdiend. Door het missen van teveel kansen deed SJC zichzelf tekort. Het werd 2-2.

Al direct na het begin moest SJC toestaan dat SDO een tweetal corners mocht nemen. En vanuit de tweede corner viel de 1-0. Een gevolg van het wel heel matig verdedigen en vooral het slordig uitverdedigen. De onnodige achterstand zorgde er voor dat SJC direct op zoek moest naar de gelijkmaker. Dat leverde binnen het eerste kwartier een zestal spelhervattingen zoals  corners en vrije trappen op. We noteerden een aantal grote kansen waaronder een fraaie kopkans van Levi van Nispen. En na een goedlopende aanval stuitte ook Melvin van Stijn op keeper Hazelaar. SJC zorgde voor de meeste druk op SDO.  Maar bij de tegenstoten die er ook waren, oogde SJC steeds paniekeriger. De eerste helft kan echter worden gekarakteriseerd als de wedstrijd van de spelhervattingen over en weer. Kansen vanuit vlot lopend aanvalsspel waren er nauwelijks. Tot in de 45e minuut SJC wel vlot combinerend over de as van het veld, via  Levi van Nispen de toen dik verdiende 1-1 liet aantekenen.


In de 2e helft begon SDO opnieuw scherp en dook Kaj van Duuren gevaarlijk op voor keeper Hagerty. Na een vrije trap va SDO in de 57e minuut ontstond er opnieuw een paniekerig ogende situatie in het strafschopgebied. Waarbij Melvin van Stijn een keiharde inzet nog net op de lijn wist te onderscheppen.  In het gedrang was Dario van Breukelen geblesseerd geraakt. Hij moest worden vervangen door Jelle van Went.
Bij de direct daarop genomen vrije trap viel de bal voor de voeten van verdediger Nick Lim die de 1-2 op het scorebord bracht. Vanaf dat moment was SJC een periode de bovenliggende partij.  Maar kon intussen niet voorkomen dat SDO uit het niets de gelijkmaker in schoot: 2-2.
Trainer Wolf riep hierna Abbas al Tamimy naar de kant en toen mocht Stef van der Zalm zijn rentree maken. Hoewel zich een aantal mogelijkheden voor deden kwam een derde treffer er niet.
Met Nigel Hardenberg voor Billy Tavares veranderde het aanvalsplan van SJC. Er kwamen meer ballen vanaf de vleugel voor het doel van DSO. Waarbij Levi van Nispen en Stef van der Zalm beiden wel kansen kregen. Maar het verlossende winnende doelpunt kwam er niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in