SJC verliest uitwedstrijd van koploper

Archieffoto: Johanna Oskam

De lange reis naar Hoogeveen bracht SJC niet de gewenste 3 punten. Opnieuw werd duidelijk dat een andere aanpak noodzakelijk is. Want  de ongeslagen koploper was zondagmiddag uiteindelijk gewoon de betere ploeg en de 3 punten kwamen hen zeker toe. Er werd verloren met 3-1.

SJC is nog steeds zoekende naar de juiste speelwijze, want ook deze keer zette Hoogeveen direct de toon en drukten zij SJC ver terug in de verdediging. SJC speelde met 3 spitsen waarvan Wesley Haasnoot en Martijn van Trigt kennelijk duidelijk de opdracht hadden om de verdediging niet te verwaarlozen. Daardoor was Tom Duindam vaak de enige spits.  Die vervolgens te vaak met de lange bal werd gezocht. Waardoor er nauwelijks kon worden aangevallen vanuit stabiel balbezit op het middenveld.

Bij SJC verving doelman Lex Hoogervorst de geblesseerde Kevin Schelvis. En hij deed dit bekwaam en kon in het eerste kwartier al een aantal keren voorkomen dat SJC op achterstand werd gezet. Hoogeveen zette SJC dus onder druk maar bleek aanvankelijk niet in staat de spitsen in stelling te brengen. De eerste de beste echte aanval van SJC bracht de zwartwitten optimaal resultaat. Van Trigt  mocht op links vrij doorkomen. Vanuit de uiterste hoek van het veld leverde hij een voorzet af die via Tom Duindam bij Wesley Haasnoot terecht kwam. Vanuit een halve draai schoot deze de bal in het doel: 0-1.

SJC kon maar kort van deze meevaller genieten want al heel snel maakte Hoogeveen 1-1.  De SJC verdediging werd hierbij simpel uiteen en gespeeld en Lex Hoogervorst was kansloos. SJC werkte keihard maar deed slechts beperkt wat terug. Na ruim 20 minuten mocht Timo Ruigrok voor SJC een vrije trap nemen. Vanaf 20 meter leek hij doel te treffen maar de bal belandde boven op de lat. SJC kwam nu iets onder de druk vandaan en Martijn van Trigt kreeg vrij voor de keeper een enorme kans. Maar zijn volley trof helaas geen doel.

Voor SJC bleef het een zoektocht naar meer stabiliteit. Vooral het middenveld werd steeds vaker afgetroefd en van een vlotte balcirculatie was geen sprake. Het was aan keeper Lex Hoogervorst te danken dat de rust kon worden gehaald met de gelijke stand. Hoewel Martijn van Trigt toch nog een vrije kopkans kreeg maar deze over het doel plaatste.

Na rust werd ook Hoogeveen onrustiger en hun combinaties verliepen minder vlot, ook al doordat SJC slordig bleef omgaan met balbezit. Na een uur bracht Hoogeveen wat meer body in het centrum van de aanval. Waardoor hun hoge voorzetten veel gevaar stichtten.  Bij SJC werd Martijn van Trigt vervagen door Xavie Nottenius en even later mochten ook Stan Ruigrok en Sven Wisselink hun opwachting maken. En in de 80e minuut kreeg SJC de genadeklap. Hoog druk zetten bracht Hoogeveen in een uitgelezen positie om te counteren. De 16-jarige Jamai Kriekjes benutte het buitenkansje: 2-1. Dat het daarna nog 3-1 werd via Bijlsma is voor de statistieken.

Voor SJC de taak om zich te richten op de komende thuiswedstrijd tegen Velsen. Die verloren van DSO, ze zullen uit zijn op revanche. Maar SJC moet deze wedstrijd aangrijpen om de ommekeer teweeg te brengen en een eerste overwinning te boeken aan de Lageweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in