Noordwijk – SJC is er in geslaagd drie punten in Noordwijk te houden tegen Be Quick. De zwart-witten wonnen op een regenachtige middag met 4-2.

Het puntverschil tussen de nummer vier en zes van de ranglijst, met als laatstgenoemde Be Quick, was maar twee punten. Dit resulteerde in een gelijkwaardige openingsfase, met de eerste kans voor de Noordwijkers. Chris Hoogervorst zag zijn schot gered worden door keeper Smit. Aan de andere kant was het wel raak, toen Leidelmeijer raak kopte uit een vrije trap van Van der Kooij. De Groningers kregen de smaak te pakken, want twee minuten later was het weer raak, op naam van Han van Dijk. SJC liet zich vanaf dat moment pas wakker schudden en reageerde vlot: Tom Duindam scoorde in de 21e minuut de 1-2. Niet veel later had de ploeg van Marcel Ijzendoorn weer orde op zaken toen Timo Ruigrok uit een corner de 3-2 maakte. Lex Hoogervorst hield vervolgens zijn ploeg goed op de been en nadat Be Quick nog een grote kans miste, gingen beide ploegen aan de thee met een score van 2-2.

Na rust was het SJC die het doelpuntenfestijn als eerste doorzette. In de 72e minuut werd er weer uit een corner gescoord, weer door Timo Ruigrok. De ervaren middenvelder kwam voor de keeper en kopte in de korte hoek raak. Zeven minuten later werd er opnieuw met het hoofd gescoord, dit keer door Chris Hoogervorst. Een precieze lobpass viel net over de verdediging, op het hoofd van de Noordwijkse middenvelder. Die kopte de bal op zijn beurt over keeper Smit heen, waardoor de bal net aan binnenviel. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 4-2.

SJC klimt door deze overwinning over Westlandia heen, wat fors onderuit ging in eigen huis tegen Hoogeveen. Daarnaast lopen de Noordwijkers ook in op RKAVV, die 0-1 verloor van hekkensluiter VKW.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in