De spelers van SJC vieren de 0-1 (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – SJC is er in het verre uitduel tegen Heino in geslaagd om de drie punten mee te nemen naar Noordwijk. In Overijssel werd met 1-3 gewonnen.

SJC startte spectaculair tegen de promovendus. Na twee minuten was Martijn van Trigt de verdediging van de thuisploeg al te snel af, waarna Wesley Haasnoot afrondde: 0-1. Nog geen drie minuten later kreeg Fakkert de uitgelezen kans om iets terug te doen, maar na Lex Hoogervorst half te omspelen schoot hij over. De thuisploeg bleek niet al te sterk te zijn in de afronding, want in de tiende minuut werd opnieuw een enorme kans gemist, dit keer door Kruiper. De ploeg uit de gemeente Raalte kreeg steeds meer de overhand, wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker in de 39e minuut, op naam van Jesse Kruiper. Een open eerste helft eindigde hierdoor in een 1-1 stand.

Na rust wist SJC zich te herpakken. In de zestigste minuut liep Tom Duindam makkelijk door de verdediging van Heino, waardoor Martijn van Trigt kon scoren. De Noordwijkers leken de smaak te pakken te hebben en kregen vier minuten later een penalty, die werd benut door Frans van Niel. In de 76e minuut leek de overwinning helemaal binnen te zijn voor de bezoekers, toen Sten Rosendal met rood mocht vertrekken. Even werd het vervolgens nog spannend, toen Heino een penalty kreeg in de 87e minuut. Spits Jesse Kruiper zag Lex Hoogervorst zijn penalty keren, maar scheidsrechter Serik zag dat de keeper van SJC te vroeg van zijn lijn was. De jonge Noordwijker had hier echter geen moeite mee, want ook de tweede penalty werd gestopt. Zo eindigde de wedstrijd in 1-3.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in