Noordwijk – SJC is er in geslaagd weer aan te sluiten bij de top drie in de Vierde Divisie. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van VOC, door een goal in extremis van Chris Hoogervorst.

Beide ploegen startten in een ijskoud duel rustig. VOC-speler Juanito Sequeria probeerde het van afstand, maar Hoogervorst kon redden. Aan de andere kant deed Timo Ruigerok hetzelfde, maar dan een stuk gevaarlijker. Zijn inzet belandde op de paal, maar uit de corner was het wel raak: Tom Duindam maakte de 1-0 uit een schot van Van Niel. Vervolgens moest Lex Hoogervorst tot twee keer toe optreden, maar hield hij toch zijn doel schoon. Even later kon de jonge doelman van SJC alleen maar kijken, toen de Rotterdammers de lat raakten.

In de tweede helft gebeurde er lang niets, totdat er een verwarrende situatie ontstond. VOC kreeg een vrije trap en deze werd net voor het fluitsignaal van scheidsrechter Helgering genomen. De Noordwijkse spelers dachten dat de vrije trap werd teruggefloten en stopten met spelen. De Rotterdammers speelden echter door en scoorden via SJC-speler Frans van Niel. De goal werd door de arbiter goedgekeurd, tot grote frustratie van SJC. Een minuut na de tegengoal kreeg Van Trigt een uitgelezen kans, maar hij schoot op de paal. Puntverlies kon SJC zich niet veroorloven, als het mee wilde blijven doen in de top vier. Aaron Koeman werd gebracht voor Martijn van Trigt. Koeman, die vorige week vlak voor tijd de lat raakte tegen HBS, vond nu weer het alluminium met zijn eerste balcontact. De spanning nam toe en een minuut voor tijd was Chris Hoogervorst de Noordwijkse verlosser. Hij kopte de 2-1 binnen, waardoor heel het SJC-complex ontplofte.

SJC klimt door deze overwinning naar de derde plaats omdat Purmersteijn met 3-2 onderuit ging bij Westlandia. RKAVV en Be Quick speelden 0-0, waardoor het verschil tussen de Noordwijkers en de Leidschendammers nog maar twee punten is. HBS won wel en staat nu drie punten boven SJC op de eerste plek in de Vierde Divisie zondag.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in