Lisse – Sjors Sportief en Creatief maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Lisse. Dankzij het succesvolle project kunnen basisschoolleerlingen in Lisse sinds 2020 laagdrempelig en vrijblijvend ontdekken welke activiteit het beste bij hen past.

Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Lisse ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Kinderen kunnen zich inschrijven voor onder andere proeflessen musical, volleybal, yoga, zingen, theater, roeien, muziek en nog veel meer!

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Op dinsdag 20 september opende de inschrijving en sindsdien hebben er al honderden kinderen ingeschreven voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog lang door, vertelt Cora Zijlstra, JOGG-regisseur bij gemeente Lisse, onderdeel van het Team Buurtsportcoaches Lisse. “Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zonder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in