(Archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – Volgens raadslid Taetske Visser (Puur) heeft de gemeente Noordwijk de nieuwe parkeertarieven slecht gecommuniceerd.

Dat wilde Visser tijdens de raadsvergadering dinsdagavond laten weten in een mondelinge vraag. Volgens haar is Puur ‘vele malen benaderd door inwoners dat zij het niet eens zijn met de tarieven en ook niet zijn geïnformeerd. Ook is niet duidelijk gecommuniceerd dat er niet meer met inwoners- en bewonersvergunning op de Koningin Astridboulevard geparkeerd mag worden’.

Door tijdgebrek kon de vraag niet gesteld worden, maar burgemeester Verkleij zegde toe, dat ze zorgt dat deze vraag woensdag beantwoord wordt.

13 REACTIES

 1. Slecht gecommuniceerd. Bovendien krijg je in de Raadhuisstraat geen bewonersvergunning. Het is daar betaald parkeren, dus je moet al elders n parkeerplek zoeken. Maar om er 3 uur in de buurt van je woning te parkeren, moet je nu 50 euro betalen. Je hebt daartegen recht op n bewonersvergunning.

 2. De tarieven zijn meer dan verdubbeld. Parkeren op de Astrid boulevard wat juist populair is bij mensen die graag met hun hond wandelen of gebruik maken van de surfclub is niet meer toegestaan met vergunning.
  De communicatie is bizar slecht.
  Waarom moet dit zo? Wat een slechte zaak!

 3. Foutje van de computer krijg je nu als antwoord.

  Hoop dat er ook antwoord komt over de reden om de twee parkeerplaatsen bij de Astrid Boulevard eruit te gooien en de parkeerdruk de wijken in te gooien, ook buiten het seizoen.

 4. Oplichters zijn het. Er moeten hier duidelijk mensen aftreden zonder transitie of andere vergoeding. En als dat niet kan dan gaan ze maar voor straf achter de vuilniswagen lopen of meehelpen wanneer er namens stichting Halt perkjes schoongemaakt moeten worden van het onkruid.

 5. De rekening met een opslag van 100% werd half mei gestuurd, daarbij was ook een stratenplan gevoegd met toestemming voor parkeren op de parkeerterreinen aan de Koningin Astrid boulevard. Per 1 juni verschenen er bordjes dat het voor vergunninghouders niet is toegestaan daar te parkeren. Na heel veel commotie onder Noordwijkers kwam er een op 16 juni een mailtje van P1 met de nieuwe regels. Dit lijkt op de gedragingen van een louche autohandelaar die je een auto verkoopt en er na betaling 2 wielen onderuit sloopt. Het zou de gemeente Noordwijk sieren om met excuus te komen en de maatregelen terug te draaien. Dus geld terug en gewoon een vergunning onder de oude voorwaarden. Er is door meerdere vergunninghouders protest ingediend bij zowel de gemeente als P1 die zich achter elkaar verschuilen oftewel het bekende ‘van het kastje naar de muur sturen’ Wie bepaald in Noordwijk de regels? De gemeente of een particulier bedrijf?

  • Ik vind het ook raar dat je éérst een forse verhoging op je dak krijgt en vlak daarna een belangrijke vermindering van de zone. Toeval, onkunde of bewuste aktie?
   Ook ik sta daar vaak om de hond op het strand te laten rennen en ja, dan soms ergens even wat te drinken op een terrasje. De gemeente geeft als reden voor de zonewijziging dat ik op de fiets moet komen …
   Ik zeg per 30 juni mijn bewoners-parkeervergunning op. Ik heb begrepen dat niet gebruikte hele maanden gerestitueerd worden ….

 6. En wat is het antwoord van Verkleij? Inmiddels is het al woensdag 25 juni geweest en ik, net al vele anderen met mij, ben erg benieuwd naar het “waarom” achter deze besluiten.

 7. Het lijkt erop dat er iemand is met belangen bij strandtenten, hotel en politieke partij. Die nu een prive parkeerplaats gekregen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in