Hillegom – De zaalcompetitie is afgelopen weekend begonnen voor de korfballers. De eerste wedstrijd speelde SDO in Amsterdam tegen Oranje Nassau. Na een gelijke opgaande eerste helft met een ruststand van 8-7, werd er in de tweede helft te weinig gescoord en verloren de Hillegommers met 17-11.

Ter voorbereiding op de zaalcompetitie had SDO enkele goede oefenwedstrijden afgewerkt. Op de Haarlemse korfbalweek werd verdienstelijk gespeeld tegen DKV en KIOS en vorige week donderdag werd er nipt verloren van Zaandam Zuid. Maar in vergelijking met het veld speelde de Hillegomse ploeg gevarieerder en scoorde het vaker.

Trainer Cock Hendriks was daardoor ook vol vertrouwen voor de eerste wedstrijd. In Amsterdam stond de wedstrijd tegen Oranje Nassau op het programma, op het veld staan zij in de tweede klasse onderaan. Bij het begin van de wedstrijd gaven de ploegen elkaar niets toe, tot 3-3 bleef het gelijk opgaan. Toch lukte het SDO door twee doelpunten van Vincent Baak de eerste voorsprong te pakken, 3-5. Maar nog voor rust wist Oranje Nassau de stand gelijk te trekken en nog voor rust de voorsprong te pakken, 8-7.

Direct na rust was het Oranje Nassau dat het voortouw nam en hun voorsprong uitbouwde. SDO kwam in de tweede helft niet tot langere aanvallen en de scherpte in de afronding bleef ook uit. Wat tot gevolg had dat de Hillegommers constant achter de feiten aan bleven lopen. Op het slot van de wedstrijd breidde Oranje Nassau de voorsprong nog verder uit naar een uitslag van 17-11.

Deze start was voor SDO niet de start waar het op gehoopt had. Volgende week zal de eerste thuiswedstrijd gespeeld worden tegen DKV uit IJmuiden. Wanneer hier het spel van de voorbereiding weer opgepakt wordt, zullen de eerste punten gehaald kunnen worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in