Foto: Thijs Oorschot

Voorhout – Woonstichting Stek heeft donderdag en vrijdag de sleutels overhandigd aan de bewoners van het nieuwe appartementengebouw Huuske van Hooghkamer in Voorhout. De 18 sociale huurappartementen zijn zogenoemde Nul-Op-de-Meter (NOM)-woningen.
Het Huuske is onderdeel van de nieuwbouwwijk Hooghkamer aan de noordzijde van de kern van Voorhout. De vorm van het appartementengebouw is zo gemaakt, dat het optimaal geschikt is om energie op te wekken. NOM komt er in het kort op neer dat het appartementengebouw net zo veel energie opwekt als dat er verbruikt wordt. Een huurder heeft het voordeel van een comfortabele en duurzame woning met niet of nauwelijks stijgende energielasten.

Bewoners kunnen actief hun steentje bijdragen aan duurzaam wonen. Met een speciaal monitoringssysteem kan een bewoner zijn verbruik op zijn telefoon in de gaten houden. Daarnaast zorgen hoog isolerende bouwmaterialen en nieuwe technieken voor minder energieverbruik. In combinatie met energiezuinige lampen en apparaten kan aan ‘nul op de energiemeter’ worden gerealiseerd.

Foto: Thijs Oorschot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in