Noordwijk – De Noordwijkse gemeenteraad heeft dinsdagavond een voorstel aangenomen, dat de eerste stap is om houtstook te verminderen.

De politieke partijen PvdA, NZLokaal en Doen! gaven aan, dat houtstook volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) net zo schadelijk is als fijnstof van andere bronnen. En dat de rook van houtkachels de komende jaren voor een steeds groter percentage van alle uitstoot zal zorgen.

Houtkachels zorgen voor gezelligheid en warmte, maar beter is het als die kachels filters hebben, die uitstoot en geuroverlast aanzienlijk verminderen. Een raadsmeerderheid wil dat het college zorgt voor een slooppremie voor oude kachels en een subsidie voor de aanschaf van filters en/of katalysatoren.

5 REACTIES

  1. Laat iedereen zelf voor het opruimen van zijn oude schadelijke stink kachel betalen,
    ik zou niet weten waarom ik moet mee betalen aan het opruimen van een
    andermans schadelijke stink kachel ! Het is al erg genoeg dat men een ander in de stank zet, ook kinderen.

  2. Let op wat volgt, mag niet meer BBQen hoor, vuurkorven helemaal uit den boze, vooral van de linkse partijen maar wel zelf auto blijven rijden (zelfs een oude diesel).
    Hoe was het gezegde ook alweer; de pot verwijt de ketel…..

  3. Ja hoor, de rook van de kachels wordt de komende jaren steeds groter en groter, hoezo? Eerder minder vanwege voorlichting en op zn tijd worden kachels weleens vernieuwd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in