Foto: Politie Den Haag

Bollenstreek – Bij een drugsactie in Leiden zijn twee ‘dealtelefoons’ in beslag genomen bij een 22-jarige verdachte. Het onderzoeksteam heeft op dinsdag 12 april een sms-bom verstuurd naar de 8500 contacten uit die telefoons, nummers die zeer waarschijnlijk van klanten zijn uit de regio Leiden-Bollenstreek. De verdachte zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen voor het handelen in verdovende middelen, aldus de politie.

De politie wil drugsgebruikers met dit bericht bewust maken van de zwarte kant van de drugswereld. De politie geeft de drugsgebruikers een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden. De telefoonnummers die een sms hebben ontvangen zijn hiervoor eenmalig gebruikt, worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie in de politiesystemen. 

Dennis van Kommer, teamchef Districtsrecherche Leiden-Bollenstreek: ‘In onze regio zien we dagelijks dat criminelen misbruik maken van kwetsbare mensen, die door verdovende middelen gebruik afhankelijk zijn van hun dealer. We zien ondermijnende activiteiten. Wij willen laten zien dat er wel degelijk een uitweg is. Je kunt proberen je leven weer op orde te krijgen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in