Noordwijkerhout – De maximumsnelheid op de ‘Lage Gooweg’ iets verder gelegen bij Teylingen College Leeuwenhorst moet omlaag van 60 naar 30 km per uur.

Een meerderheid van de gemeenteraad nam dinsdagavond dit voorstel van de raadsleden Brouwer (NZLokaal) en Beugelsdijk (CDA) aan. Volgens hen zijn aan deze weg de afgelopen jaren een groot aantal woningen gebouwd. ,,Het autoverkeer op deze weg hierdoor is vervijfvoudigd en er rijden iedere schooldag honderden scholieren naar en van school. We willen een weginrichting voor “auto te gast” en de snelheid verlagen.”

Wethouder Roberto ter Hark raadde de motie af: ,,Als je kijkt naar het profiel van die weg kan de weg de situatie met al die verschillende gebruikers goed aan.’’ Volgens hem staan er al adviesborden met 40 km per uur. De raad wil met 15 stemmen voor en 12 tegen toch de maximum snelheid verlagen naar 30 kilometer op deze weg.

3 REACTIES

  1. Dat is wel leuk maar er wordt nergens gehandhaafd je ziet nooit dat er eens op snelheid wordt ge controleert.In de hele streek en dorpen rijden ze als gekken roep eens een week van de handhaving uit .Je kan wel wetten maken en borden plaatsen maar als er nooit gecontroleerd wordt hebben de meest overal kak aan .Overal waar je dertig km zones heb wordt te hard gereden .

  2. Mnr ter Hark jou kinderen fietsen daar zeker niet het zijn zeker allemaal vriendjes van je die daar wonen en partijgenoten VVD ZEKER .Net als de boulevard in Noordwijk niet over te komen met de fiets als het druk is je zit zeker nooit op een fiets .ik vindt het een goed voorstel van mnr of mvr aBrouwer .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in