Hillegom – De gemeenteraadsleden moeten zich in januari uitspreken over de manier waarop het verkeer zich de komende jaren kan voortbewegen.

Een extern adviseur van de gemeente deed donderdagavond alvast enkele voorzetjes. Zo is het mogelijk, om overal de snelheid te verlagen naar 30 km per uur. Dat zou de verkeersveiligheid bevorderen. De aanleg van een OV-route aan de westkant van het spoor zou ook een optie kunnen zijn. Net als de stimulering van ‘hoofdnetten’ voor wandelaars en fietsers.

Ook is een gedachtegang, dat bij toekomstige woningbouw alle huiseigenaren verantwoordelijk worden voor het op eigen terrein parkeren van hun auto’s. Omdat er een parkeeroverschot is in de wijken Treslong, Olympiakwartier en Vosselaankwartier, zouden daar best minder parkeerplaatsen kunnen liggen; dat bevordert de leefbaarheid, zo gaf de adviseur aan.

3 REACTIES

  1. Weer een idioot die achter de tekentafel iets bedenkt maar wat niet te handhaven valt.
    Laten we ons nu eens realiseren dat er ook mensen naar hun werk moeten kunnen buiten de tijden om wanneer het ov rijdt, om maar niet te spreken over waar je met het ov kunt komen.
    Ga daarmee, als voorbeeld, maar eens vanuit Hillegom naar het Spaarnegasthuis in Hoofddorp, dan mag je wel een hele dag ervoor uittrekken

  2. De onderzoeker zal vast niet wonen in Hillegom.

    Ook al eens nagedacht over parkeersituatie in aangrenzende wijken? In Vossepolder is het ’s avonds zoeken naar een parkeerplek. En met de huidige nieuwbouw op de plek van de oude manege gaat dat er vast niet beter op worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in