Snelheidsmeter aan Leidsevaart

(foto Google Streetview)

Noordwijkerhout – Volgens B&W is de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk voor de verkeerssituatie op de kruising Leidsevaart – N443 (’s Gravendamseweg) bij Piet Gijs. Dat laten ze weten naar aanleiding van vragen door het CDA.

In 2017 is al onderzocht of daar stoplichten moeten komen, maar de provincie concludeerde indertijd, dat dit niet mogelijk was. Wel staat er voor dat stuk weg in 2022 groot onderhoud gepland. De gemeente Noordwijk wil dan de veiligheid opnieuw bespreken. Een vraag van het CDA om extra verkeersdrempels aan te leggen op het stuk van de Leidsevaart vanaf Piet Gijs richting Noordwijk, om te snel rijdende automobilisten af te remmen, heeft het college ook beantwoord. Dat gaat niet gebeuren.

De woningen op dit deel van de Leidsevaart staan zeer dicht op de rijbaan. Het aanbrengen van verkeersdrempels leidt tot trillingen in woningen en wordt daarom niet geadviseerd. Wel wil het college tijdelijk een snelheidsmeter plaatsen, zodat weggebruikers gewezen worden op hun snelheid.

6 REACTIES

  1. Het gevaar is vnl die geparkeerde autos voor die restaurants er zouden paaltjes moeten komen ipv gele streep .Daar heeft nog nooit iemand zich wat van aangetrokken .

  2. Ik zou een fiets/ looppad onder de brug realiseren, kunnen fietsers en voetgangers veilig naar de overkant, zo zelfde oplossing hebben ze in Sassenheim nabij het zwembad/jongerencentrum ook gerealiseerd maar dan om naar het station te fietsen/lopen, een zeer eenvoudige oplossing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in