Foto PB

Noordwijk – Het is heel onwenselijk, dat bewoners van sociale huurwoningen blijkbaar geld genoeg hebben om andere huizen te kopen. Waarbij ze zelf in hun sociale huurwoning blijven zitten.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door VVD, CDA en DOEN!. De woningstichtingen Antonius van Padua en Stek delen deze mening, maar weten niet, of er huurders zijn die daadwerkelijk elders huizen bezitten.

Het is mogelijk om het eigendom van huizen te vergelijken met de huurdersgegevens, maar zover willen het college en de woningstichting niet gaan. ,,De benodigde capaciteit en middelen van een dergelijk onderzoek wegen niet op tegen de te verwachten minimale effecten van een dergelijk onderzoek’.

5 REACTIES

  1. Zo groot zal de benodigde capaciteit ook weer niet zijn. Zet er 1 persoon een paar weken op om een (voor) onderzoek te doen en besluit aan de hand daarvan hoe groot het probleem is en wat volgende maatregelen zouden zijn.
    Zet er desnoods een stagiair op, zal toch best wel een opleiding zijn waar het onderzoeken en analyseren van zoiets een passende stageopdracht is?
    Het gaat ook niet alleen om de resultaten. Het gaat er ook om dat de mensen die wel sociaal moeten huren niet moedeloos worden van het grote tekort, de verhalen van scheef huren en dus ook van mensen die andere opties hebben dan sociaal huren.
    Maar misschien is dit nou juist zo’n probleem waarmee je zou moeten samenwerken. Wellicht dat andere woningstichtingen al zo’n zelfde soort onderzoek hebben gedaan. Of dit wel willen doen.

  2. Weer zo’n makkelijke conclusie . Kom op zeg vergelijken en snel. Het bestaat daar heb ik een voorbeeld van. Kom op raad van de gemeente doe je mond open.

  3. Dit is toch niet de bedoeling , het huren van een sociale huurwoning en tegelijkertijd het bezit hebben van een eigen woning is m.i. niet toegestaan. Het lijkt mij makkelijk te onderzoeken o.a. bank gegevens, woning gegevens (kadaster)e.d.
    Als dit daadwerkelijk wordt aangepakt, dan kan je misbruik van het huren van een sociale huurwoning ook stop zetten.

  4. Als je in een sociale huurwoning woont en je koopt later of je erft een koopwoning dan is dit wettelijk niet verboden om deze koopwoning erbij te
    hebben.
    Dat er te weinig sociale huurwoningen zijn heeft hier niets mee te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in