Noordwijk – Het verdwijnen van sociale huurwoningen ten gunste van middenhuurhuizen is de PvdA een doorn in het oog.

Gemeenteraadslid Rommie van Dokkum hekelt de actie van Sint Antonius van Padua om jaarlijks woningen uit de sociale huur, waar andere huurders in komen, duurder te maken, zodat een middeldure huurprijs betaald moet worden. In totaal zou het gaan om 374 woningen die verdwijnen uit de sociale huursector.

Het college wil komen tot 23% sociale huurwoningen en daarvoor zouden er 775 woningen in die prijsklasse bij moeten komen. Maar volgens Van Dokkum zijn die 775 niet genoeg, als er tegelijkertijd honderden woningen uit de sociale sector worden gehaald. Het college moet binnen enkele weken reageren.

5 REACTIES

  1. Wat maakt het uit, de sociale huurwoningen gaan voor het overgrote deel toch naar statushouders en niet naar
    onze eigen jeugd, dit is PVDA beleid al vele jaren !

  2. Nog even een toelichting op bovenstaande: wij hekelen niet het overhevelen naar middenhuur op zich. Ook aan middenhuur is een groot tekort. Maar als je aan de achterkant sociale huurwoningen laat verdwijnen, zou je aan de voorkant ook extra woningen moeten toevoegen om hiervoor te compenseren. Vandaar ook de vragen aan het college, want dat zou dan de insteek moeten zijn voor de nieuwe prestatieafspraken. Rommie van Dokkum, PvdA Noordwijk
    p.s. In 2020 zijn door Antonius van Padua in totaal 91 woningen toegewezen, waarvan 6 aan statushouders (jaarverslag 2020, AvP).

    • 6 van de 90..dat zijn 6 Nederlandse gezinnen die nu rondzwerven of ontzettend duur moeten huren.alsof het niets is..en hoe zit het met huurwoningen die worden onttrokken uit het systeem waardoor het lijkt dat deze niet naar statushouders gaan?

  3. Maar komen jullie daar nu pas mee er worden al jaren sociale wongen ont trokken in Duinpark de pietheinstraat boerenburgerweg waar huurhuizen werden verkocht ja zo hou je een tekort voor de gewone man .Maar dat is het VVD beleid het moet allemaal duur zijn Ze weten op de Voorstraat niet wat er los is in dit dorp en bij zo’n wooning stichting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in