Noordwijk – Een voorstel van PUUR, GroenLinks, CDA en PvdA om minimaal 40% sociale woningbouw in Bronsgeest te krijgen, redde het niet, dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De discussie ontaardde in een portie jij-bakken, waarbij VVD-er Hans Knapp vond, dat het voorstel een gevalletje ‘krokodillentranen van de oppositie’ was. ,,Dat hadden ze moeten doen, toen ze aan de macht waren.’’ Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) vond, dat voor zoveel extra sociale woningen ook extra grond nodig is. ,,Het hart zegt ja, maar de oplossing zit er niet in.’’ Hij verzuchtte: ,,Als de wethouders van PUUR hun werk hadden gedaan (in de vorige raadsperiode, red.). Nu zijn wij het p-paaltje.’’

Het voorstel werd verworpen. Wethouder Theo Alkemade riep de partijen op om de strijdbijl te begraven en liet weten, dat in Bronsgeest ‘minimaal 30%’ sociaal wordt gebouwd.

5 REACTIES

  1. Wat een asociaal bestuur geen grond het barst van de grond in Noordwijk maar als de bollen belangrijker zij en villa’s dan kan de gewonemens wel gaan verhuizen .Als dat de bedoeling is van dit bestuur moeten we maar eens heel anders gaan stemmen .In maart geen VVD zeker geen CD A .En Lijst Salman kan zich nog redden om nu de plank op te halen .want die hebben beloftes gedaan die ze niet zijn nagekomen .Jullie worden hopelijk alle drie hopelijk afgestraft door de gewone mensen .

  2. 3300 gegadigden voor 61 huurwoningen van Stek is een teken aan de wand, dat er in Noordwijk een groot probleem is voor minima en modaal om een woning te bemachtigen, Volgend jaar verkiezingen met de hoop dat de kiezer niet/nooit afgaat op partijen en lijsten die men het populariteit te doen, maar oplossingsgericht.

  3. Leg mij uit Heren van de Raad , waarom kunnen er niet 60% of 70% soziale en betaalbare Woningen gebouwd worden?Kijk jullie eens zijdelings naar de Inkomens van de gewone Man.Dan komen jullie weer op de GROND terecht.Moeten de Landeigenaren, Projektontwikkelaars en Bouwers
    naar elk Bouwprojekt Miljonair worden? Waar blijft de zogenaamde Naastenliefde van die gelovige Grootspraken ? Ook de volle Zakken worden te
    zijnerzijds leeg afgeleverd.

  4. Ja dit heet uitstervings beleid voor mensen met een gewone baan en gewone beurs. Dit vloeit voort uit de Kuhroord status waar de politici zich voor op de borst kloppen. Maar het GROTE PROBLEEM is dat er geen partij in Noordwijk meer over is die de belangen van deze groep nog vertegenwoordigt. Want al die NIEUWE inwoners stemmen allemaal op de partijen die alleen voor deze bevolkingsgroep zaken “behartigd” en dan zie je wat er gebeurt.
    We laten gewoon de krottenkoning 23 m hoog bouwen in het gat van PALACE. Geen meerderheid in de Gemeenteraad voor te vinden. Denk ook aan al die vorige beslissingen die totaal verkeerd uitpakken of nog uit gaan pakken. Nog lang niet alle lijken zijn uit de kast gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in