Foto PB

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders is van plan om sociale woningbouw te realiseren op het perceel van de voormalige basisschool Harlekijn (Ludolph Berkemeijerstraat 24a).

Dat liet wethouder Theo Alkemade woensdagavond weten tijdens een commissievergadering. Dat is ook de reden, waarom het college twee maanden geleden aankondigde, dat het pand gesloopt moet worden. VVD-raadslid Gerard Duijndam wilde weten, waarom het college dit gebouw niet verkoopt aan mensen, die van plan zijn om daar een kinderopvang in te realiseren.

Maar volgens Alkemade zijn die plannen niet concreet genoeg. ,,Het huidige gebouw is afgeschreven en voldoet niet aan de duurzaamheidseisen. Er is achterstallig onderhoud en we willen het slopen om geen onnodige onderhoudskosten te maken. De raad wil extra sociale woningen; op deze locatie zou dat kunnen. We willen dat met de woningstichting bekijken.’’ Onderzoek moet nog uitwijzen, of er inderdaad genoeg ruimte is om daar een aantal sociale woningen te kunnen realiseren. Niet ieder raadslid was enthousiast om op deze locatie sociale woningbouw te krijgen. Duijndam: ,,Plannen voor sociale woningbouw leiden tot ellenlange procedures. Dan krijg je de hele buurt tegen je en dat moet je echt niet willen. Ga voor die kinderopvang en bouw de sociale woningen elders.’’

4 REACTIES

  1. Ik ben het hartgrondig met dhr. Duijndam eens; woningbouw op wederom een postzegel aan grond gaat veel grotere problemen brengen (o.a. ook door procedures) dan het uiteindelijk oplevert. Kijk nog eens goed naar dat initiële (ver)bouwplan, maar ga in ieder geval EERST het gesprek aan met omwonenden en belanghebbenden.
    Het kan toch niet zo zijn dat deze partijen wederom via de buitenwacht en media moeten vernemen wat er in hun directe leefomgeving te gebeuren staat. Het gemeentebestuur lijkt werkelijk blind en doof voor de meest logische en sociale insteek van dit soort plannen.

  2. Ik begrijp Hr Duijndam niet meer, vorige week een groot artikel in het Leidsdagblad waarin hij zijn ongenoegen uitspreekt vanwege te kort aan sociale woningbouw. Notabene heeft zijn partij de sociale woningbouw in de Bronsgeest de nek omgedraaid. En nu keurt hij sociale woning bouw af maar wil een kinderopvang op de plaats van de Harlekijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in