Het huidige gebouw van Wakersduin.

Noordwijk – Onderwijskoepel Sophia Scholen kiest voor één fusieschool, waar Wakersduin en Zeehonk in opgaan. Bij voorkeur wordt nieuw gebouwd op de huidige locatie van Wakersduin aan de Hoogwakersbosstraat. Dat is de uitkomst van het fusie-onderzoek dat de onderwijskoepel liet uitvoeren door een interne projectgroep.

Het moet een brede school worden voor kinderen van 0 – 12 jaar met onderwijs, voor-, tussen- en naschoolse kinderopvang onder één dak. De nieuwe school moet plaats bieden aan ruim 300 leerlingen. Als het aan Wakersduin interim-directeur Anne Marie van Lanen ligt, wordt het een lees- en cultuurschool, waar taalbeheersing en cultuurexpressie centraal staan.

De fusie tussen beide basisscholen is al geruime tijd aan de orde. Zeehonk en Wakersduin hebben beide teruglopende leerlingenaantallen. Twee afzonderlijke scholen exploiteren zou teveel kosten. Op dit moment is het voorgenomen fusiebesluit van het bestuur ter instemming verzonden aan de medezeggenschapsraden van de twee scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in