Eigen foto Andreasschool

Voorhout – Hoewel ouders en directeur van de Voorhoutse Andreasschool en de voorzitter van stichting Sophia Scholen maandag een dringend beroep deden op de leden van de Teylingse raadscommissie Welzijn om nu eindelijk eens haast te maken met de uitbreiding van de school met vier lokalen, blijkt een voorstel van het college van B&W hiervoor uitgesteld te zijn.

In een eerdere vergadering had wethouder Arno van Kempen toegezegd dat er op 24 september een raadsvoorstel zou liggen voor uitbreiding van de Andreasschool. Hij werd daar maandag aan herinnerd door drie insprekers namens de Andreasschool. Volgens hen is het ongewenst dat een deel van de leerlingen momenteel wegens ruimtegebrek niet in het eigen schoolgebouw terecht kan, maar moet uitwijken naar het Clustergebouw elders in Voorhout. Zij drongen aan op een zo snel mogelijke besluitvorming over de bouw van vier nieuwe lokalen bij de school. Maar volgens wethouder Van Kempen is er een goede reden dat er, ondanks zijn eerdere toezegging, nu nog geen raadsvoorstel ligt. Eerder heeft de gemeenteraad namelijk een bedrag beschikbaar gesteld voor de huisvesting van de scholen in Teylingen, waaronder de uitbreiding van de Andreasschool. De stichting Sophia Scholen heeft nu echter een bedrag gevraagd dat volgens Van Kempen “tientallen procenten hoger ligt dan de raad beschikbaar heeft gesteld”.

Volgens Van Kempen is de gemeente momenteel met Sophia Stichting in gesprek om het bedrag wat benodigd zou zijn voor de uitbreiding van de Andreasschool naar beneden te brengen. Pas als daarover overeenstemming is zal er een raadsvoorstel komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in