Foto: Richard Smit

Noordwijk – Het samenwerkingsverband in de streek op economisch gebied, de Economic Board, steunt de ontwikkeling van Space Campus in Noordwijk. Esther Peters, directeur-bestuurder van NL Space Campus en Lars Flinkerbusch, directeur Economic Board Duin- en Bollenstreek tekenden woensdag een overeenkomst hiervoor. In Noordwijk wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van het huidige Space Businesspark naar een NL Space Campus met ESA ESTEC als belangrijkste kennisdrager. Doel is om de verschillende space gerelateerde organisaties én de bloedgroepen zoals onderwijs, onderzoek, bedrijven en overheid meer te laten samenwerken. Ook wil men een aantrekkelijke centrale ontmoetingsplek en vestigingsplek bieden. De bijdrage van de Economic Board helpt de Space Campus om zich concreet verder te kunnen ontwikkelen en de zichtbaarheid te vergroten. Er lopen al projecten in de bollenteelt waarbij ruimtevaarttechnologie wordt ingezet. Met de komst van de NL Space Campus verhogen ze bovendien het kennis- en innovatieniveau in de regio.

4 REACTIES

  1. waar het toe leid is dat expats uit de ESA community nog meer gezinswoningen in de dorpskern van noordwijk en katwijk gaan opkopen ten koste van lokale gezinnen die op zoek zijn naar lokale huisvesting. Dit is al aan de gang en vroeger kocht deze doelgroep nog appartenten op de boulevard of villa’s waar ze beschikbaar kwamen. dit is geen vooruitgang voor de lokale bevolking, maar eerlijk is eerlijk: dit gebeurd al decennia en vind nu opnieuw weer ‘hernieuwde’ legititimeit.

  2. Noordwijk en Katwijk zijn A-lokaties in de alsmaar ‘dichter wordende’ Randstad en alle woningen aan ‘de kust’ zijn ‘elitaire pareltjes’ die gewoon te koop zijn voor de juiste doelgroepen…

  3. Er worden zulke dure worden gebruikt dat een gewoon mens het niet meer snapt maar het zal wel om geld gaan het is ene elitaire club daar wat de gemeenschap een hoop geld kost .

  4. Beide clubs slaan de handen ineen en hebben ieder afzonderlijk al bakken geld gekost van de Noordwijkers. Zal toch niet zo zijn dat ze samen straks nog meer gaan vragen? Maar ja past wel allemaal in de VVD strategie om Noordwijk inderdaad een elitair dorp voor rijken en expats te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in