Naast de striptekenaars waren ook wethouder Bakker van Noordwijk en initiatiefnemer John Asselberg aanwezig bij de opening. Foto: PR

Noordwijk – Twee striptekenaars hebben donderdagmiddag de tentoonstelling ‘Comics in Space’ geopend in Space Expo. In de maanden augustus, september, oktober en november staat het Noordwijkse museum stil bij stripavonturen vol ruimtevaart en science fiction.

Dick Matena (tekende o.a. Dik Trom en De Avonden) en Martin Lodewijk (Agent 327) kregen de eer om de tentoonstelling officieel te openen. Voorafgaand aan deze handeling vond een forumdiscussie plaats met als onderwerp de relatie tussen strips, space en science fiction.

Kuifje was twintig jaar voor Neil Armstrong al op de maan. Het waren dit soort avonturen die de echte Space Race in de jaren ’60 en ’70 verder aanwakkerden, zo kregen de aanwezigen donderdag te horen.

In Space Expo zijn t/m 24 november meer van dit soort verhalen te ontdekken. Ook zijn er originele stripalbums van verschillende tekenaars te zien, is er een leestafel en zijn er elke dag drie interactieve presentaties. Meer informatie is te vinden op de site van Space Expo.

De poster werd speciaal voor de tentoonstelling getekend. Foto: PR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in