Foto: PR

Noordwijk – Ook het Noordwijkse Theater De Muze doet mee aan het themajaar ‘Noordwijk City of Space 2018’. De gemeente Noordwijk doopt dit jaar van alles om in het kader van de ruimtevaart en daar horen, naast strips en de vuurtoren, ook films bij. Het Space Film Festival is van 26 tot en met 29 september.

Stars Wars, Interstellar en Apollo 13. Het zijn drie bekende films waarin de ruimte een hoofdrol speelt. Er staat niet één soort ‘space’-film centraal tijdens het festival, want naast deze moderne titels kunnen filmliefhebbers ook kijken naar klassiekers als Star Trek en Wall-E, een animatiefilm.

Tijdens het filmfestival is er voldoende kans om elkaar te ontmoeten. Er zijn workshops (bijvoorbeeld “Maak je eigen planetarium”, in samenwerking met sterrenwacht Foucault) en lezingen (“Science fiction of echt?”, door Space Expo-directeur Rob van de Berg). Op de website van het theater staat het volledige programma. Of kijk op de poster onder dit artikel.

Extra details: tijdens het festival zijn vier films van Star Wars achter elkaar te bekijken en de zes Star Trek-films worden over twee dagen verspreid. En elke ochtend om 10.00 uur is iedereen welkom voor een filmontbijt.

Foto: PR

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in