Foto: PR

Noordwijk – In het kader van ‘Noordwijk: City of Space’ wordt binnenkort een Space & Sportdag gehouden op het Noordwijkse Sportpark Duinwetering. Op vrijdag 31 augustus start het spektakel van de werkgroep Space & Sport met een speciaal feest en op zaterdag volgt een demonstratie met robots.

Voor de vrijdagavond wordt de kantine van het sportpark omgetoverd tot een Blacklight Party-zaal. Alle leden van Noordwijkse sportverenigingen van minimaal 18 jaar zijn uitgenodigd om in een speciaal verlichte zaal een dansje te wagen en te netwerken. Het feest duurt van 21.00 tot 00.00 uur. Sterrenwacht Fouccault uit De Zilk is ook aanwezig met een installatie. Er worden presentaties gegeven en met helder weer zijn Jupiter, Saturnus en Mars te zien.

Op de zaterdag geeft het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven een demonstratie. Begin juni werden zij nog wereldkampioen in Canada. Detail: het publiek kan meedoen aan een wedstrijd penalty schieten.

Daarbij in de buurt kan diezelfde dag (van 10.00 tot 16.00 uur) worden gesport in een spookachtige omgeving. De hele sporthal is namelijk ‘Glow in the dark’ gemaakt, waardoor lijnen, doelen, baskets, rackets en andere zaken er ineens heel anders uit komen te zien. Ze geven immers licht in een verder donkere ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in