Noordwijk – Een speeleiland vlakbij een begraafplaats en net naast een stuk bollengrond, waar met gif wordt gespoten.

Het lijkt niet de meest ideale locatie, maar toch komt het speeleiland er naast de nieuwe woonwijk Duineveld in het Middengebied. Fractievoorzitter De Moor (Bruisend Noordwijk) maakte zich zorgen om spelende en schreeuwende kinderen, die op 50 meter afstand van een begraafplaats bezig zijn. Maar wethouder Theo Alkemade gaf aan, dat dit speeleiland alleen dichtbij ‘een hoekje’ van die begraafplaats staat.

Raadslid Van Haaster (CDA) maakte zich zorgen over de gezondheid van de kinderen. ,,Leg een groenstrook van 25 meter tussen het speeleiland en de bollengrond. Want zo maak je het de kweker moeilijk om te werken met die spuit voor de bollengrond.’’ Alkemade liet weten, dat gekozen wordt voor een ‘twee meter hoge heg’.

6 REACTIES

 1. Ja die houd dat tegen een heg van de gekke dat er midden in een dorp met gif gespoten wordt .Maar ja alles voor de bollen en de wortelen .

 2. Dat er nagedacht moet worden over hoe een speelveld voor kinderen, te beschermen voor spuiten. (dus gif gebruik?)voor bollenteelt.
  Bizar!

 3. Sowieso blijf ik het raar vinden dat midden in Noordwijk gewoon een bollenveld ligt.
  Hoeft van mij echt niet bebouwd te worden, maar leg er dan in ieder geval een klein bosje aan ofzo. Of een klein parkje met flink wat bomen. Moet toch een groene strook voorstellen die binnen en aan zee scheidt? Maak het dan ook echt groen, die bollen helpen de natuur nou niet echt.

 4. Raar?? Volgens mij lagen de bollenvelden er eerder, net zoals de duinen ervoor, de zgn geestgronden, waarop vroeger ook andere gewassen op werden verbouwd, zoals aardappelen en diverse soorten groente, hele wijken zijn hierop gebouwd, dus nu zijn er af en toe nog stukjes te vinden waarop geen woningen zijn gebouwd!

  • We leven niet meer in het verleden.
   En als je gelezen had wat ik had geschreven dan had je gezien dat ik juist niet zou willen dat daar huizen neergezet worden.
   Maar bollengrond daar is gewoon zonde van de grond. Staat hooguit een of twee weken in bloei, wat voor meerwaarde heeft dat nou helemaal??
   Hebben meer groen nodig en dat is een perfecte plek om dat te realiseren.

   • Beste Janne, de 1e alinea van jouw reactie heb ik anders gelezen dan wat jij hebt bedoeld. Vandaar mijn uitleg over de geschiedenis van Noordwijk, en dat het dus niet vreemd was dat er midden in Noordwijk nog bollengrond te vinden was. Verder pleit ik ook voor groene zones tussen de diverse woonkernen in welke vorm dan ook, dus ook bollenvelden waarop jaarrond geteeld kan worden,voorjaar bv tulpen/hyacinten en in de zomer andere zomerbloeiers, zodat het niet wordt beperkt tot de door jouw genoemde 2 weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in