Hillegom – De omwonenden van het speelterrein ‘de Speelwende’ kunnen opgelucht ademhalen. Dankzij een handtekeningenactie met 250 steunbetuigingen blijft dit gebiedje ook de komende tientallen jaren een speelterrein en ontmoetingsplek voor kinderen, volwassenen en gepensioneerden.

De gemeenteraad heeft eerder dit jaar bepaald, dat tientallen kleinere speellocaties moeten verdwijnen, waarvoor een aantal wat grotere speelplekken terug zouden komen. Ook de Speelwende zou weg moeten, maar dat leidde dus tot grote ophef in de buurt. Inspreker Bart Noort liet weten, dat enkele buren bereid zijn om de komende jaren ook te helpen met bijvoorbeeld het opruimen van zwerfvuil en het in de gaten houden van de sociale veiligheid.

De gemeenteraad riep wethouder Anne de Jong unaniem op om de Speelwende te behouden als speellocatie en dat ook op die plek nieuwe speeltoestellen komen. De wethouder kon niet anders, dan de raadswens uitvoeren en zal later terugkomen bij de gemeenteraad met een overzicht van wat dit gaat kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in