Spoedzoekers trekken aan kortste eind

Noordwijk – Voorlopig lijkt het er niet op, dat het gemeentebestuur zich extra gaat inzetten om de woningnood onder spoedzoekers aan te pakken.

Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland hielden dinsdagavond gepassioneerde pleidooien voor de gemeenteraadsleden om de spoedzoekers te helpen. Spoedzoekers zijn inwoners, die door bijvoorbeeld scheiding of baanverlies in financiële problemen komen en acuut op zoek moeten naar een vervangende woonplek. En als die niet gevonden wordt, komen deze mensen op straat te staan; regelmatig met hun minderjarige kinderen. Van Wieringen: ,,Niemand zou thuisloos moeten zijn vanwege een gebrek aan huizen in een gemeente. Het college laat de oplossingen liggen en de wanhoop wordt alleen maar groter.’’

Maar wethouder Theo Alkemade gaf aan, dat een voorstel over spoedzoekers eerder dit jaar door een raadsmeerderheid is afgewezen. En er dus geen beleid is opgesteld om meer te kunnen doen voor spoedzoekers.

2 REACTIES

  1. Ik weet nog een mooie plek om te bouwen Boekhorst noord kunne zeker achthonderd woningen gebouwd worden .Maar nee we geven liever twaalf miljoen weg aan een bollen veld voor drie weken .Bedankt gemeente raad .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in