foto PB

Noordwijk – Door alle coronamaatregelen kunnen veel sportverenigingen hun faciliteiten niet beschikbaar stellen aan hun leden. Dat zorgt voor veel opzeggingen van lidmaatschappen. Bovendien missen de verenigingen de barinkomsten, die anders in een sportseizoen vaak zorgen voor vele tienduizenden euro’s aan inkomsten.

Alleen de tennisverenigingen krijgen er nog wat leden bij, omdat dit zo ongeveer de enige sport is, die mensen nog mogen doen. Toch heeft tennisvereniging Boekhorst grote zorgen; doordat ook zij geen kantineinkomsten hebben, dreigt er een gat te komen voor de financiering van het veertiende veld. Boekhorst is met het college van burgemeester en wethouders op zoek naar een oplossing.

Bootcamp- en yoga-instructeurs staan volgens het college ‘op de rand van faillissement’. Dit zijn veelal ZZP’ers, die lichaamsoefeningen doen met anderen in de buitenruimte, in de duinen en op het strand. Ze hebben het financieel moeilijk omdat er door de lockdown geen groepslessen mogen worden gegeven. Ook de meeste fitness- en yoga-instructeurs zitten op zwart zaad: zij hebben vaak een eigen kleine studio waarvoor ze extra huurkosten betalen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in