Teylingen – De voorzitters van de sportverenigingen in Teylingen willen dat de gemeente komt met een rookverbod voor de sportterreinen in de gemeente.

Volgens wethouder Arno van Kempen zijn de sportverenigingen voorstander van een algeheel rookverbod op de gemeentelijke sportterreinen. Zij merken echter dat niet iedereen hier hetzelfde over denkt, zo liet Van Kempen maandag weten tijdens de bespreking van de Gezondheidsnota in de vergadering van de raadscommissie Welzijn. Volgens de wethouder voelen de voorzitters van de sportverenigingen zich sterker staan in het uitvoeren en handhaven van een rookverbod, als de gemeente hiertoe officieel heeft besloten voor haar eigen sportterreinen.

Op verzoek van D66-raadslid Edith Alkemade zal er ook worden gekeken naar een rookverbod voor de speeltuinen en -terreintjes in de gemeente Teylingen.

3 REACTIES

 1. Wordt er dan ook op het roken van jointjes gecontroleerd, is ook verslavend!
  Op het roken van een sigaret staat nog net niet de doodstraf, terwijl zelfs in Coronatijd, de coffeeshops gewoon open zijn, we zijn in Nederland echt van het padje!!

 2. Helemaal eens met Andere Jan. Voorzitters van de sportverenigingen, het lijkt me dat u beter kunt kijken naar het alcoholische drankgebruik op de sportterreinen. Dat richt meer schade aan.

  • André Duivenbode, het artikel gaat hier over roken, een product waaraan jaarlijks 20.000 personen “onnodig” overlijden en waarvan een onnatuurlijk en ongewenst kopieer gedrag uitgaat naar jongeren plus de overlast naar de directe omgeving.
   Bij alcohol ligt dat percentage op jaarlijks 3.000 “onnodige” slachtoffers en wel ontstaan, niet door “GE”-bruik, maar hoofdzakelijk door “MIS”-bruik.
   Ik begrijp en waardeer je wens maar je conclusie dat alcohol meer schade aanricht dan roken is onjuist en ook onjuist geformuleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in