Lisse – Wethouder Cees Ruigrok heeft dinsdagavond alle nationale en internationale sportkampioenen uit Lisse gehuldigd. Het gaat om Nederlands, Europees of Wereldkampioenen uit 2016. In de prijzen vielen de softbalsters Julia Westhoek en Pascalle de Vreede die landskampioen werden.  De meisjes junioren van atletiekvereniging de Spartaan pakten twee nationale titels. Gymnastiekvereniging Fit scoorde heel veel eerste plaatsen tijdens Nederlandse Kampioenschappen. Senioren-zwemmer Jan Eichhorn pakte twee nationale titels op de 100 en 200 meter en brak ook Nederlandse records. De onderscheiding bestaat uit VVV-bonnen ter waarde van €250,- voor een team en €50,- voor een individuele sporter.

Een uitgebreide toelichting van de gehuldigden:

Team Red Mosquitos

De uit Lisse afkomstige Julia Westhoek en Pascalle de Vreede maken als catcher en pitcher deel uit van het regioteam softbal en speelden in 2016 in de klasse Topsport U17 van de KNSB. Op 1 oktober 2016 zijn ze bovenaan geëindigd en landskampioen 2016 geworden.

Team De Spartaan

Onder leiding van aanvoerder/teamleider Lotte van Stijn kwamen zeven deelnemers van de Lissese Atletiekvereniging De Spartaan tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes junioren B in Breda op 3 juli 2016 in actie op het onderdeel 4×100 meter en 4×400 meter Dit is de leeftijdscategorie van 15-16 jarigen. Zij wisten op beide onderdelen het estafettestokje het snelst over de finish te brengen en mochten die dag op het podium twee gouden medaille in ontvangst nemen.

Team Fit

Onder leiding van aanvoerder/teamleider Lonneke Haveman-van der Zwet wisten zeven turnsters en turners van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse vijf podiumplaatsen te behalen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen in Surhuisterveen op 4 juni 2016. Het team werd viervoudig kampioen Nederlands Kampioen bij het groepsspringen niveau C en sleepten een tweede plaats in de wacht bij het NK Air-tumbling.

De heer Jan Eichhorn

Lissenaar Jan Eichhorn, lid van ZV Haerlem, heeft in januari 2016 bij de Nederlandse Kampioenschappen korte baan twee titels behaald op de 100 en 200 meter rugslag en daarmee tevens op beide nummers een nieuw Nederlands record gevestigd. Het vorige record stond al vanaf 1994. In mei 2016, tijdens de lange baan kampioenschappen in Eindhoven, wist Jan Eichhorn goud te behalen op de 100 en 200 meter rugslag en wederom een nieuw Nederlands record te vestigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in