Foto: Richard van Egmond

Noordwijkerhout – Wethouder Theo Alkemade en rector Cees Slats hebben het startschot gegeven voor de aanleg van de schoolmoestuin op het Teylingen College Leeuwenhorst. Dit deden zij door de tegels en het zand weg te halen voor de aanleg van de fruitmuur. De moestuin is onderdeel van het project Groen Schoolterrein. De leerlingen en collega’s willen graag het schoolterrein en het gebied rondom de school vergroenen en zorgen dat de biodiversiteit toeneemt.

Na het startschot zijn de leerlingen en collega’s van college Leeuwenhorst aan de slag gegaan in de moestuin. In de zomervakantie heeft de AW Groep geholpen met het plaatsen van een keerwand en hebben ze de stenen en het zand verwijderd. Dit hebben ze voor een groot deel gesponsord. De Meerlanden en Otte Lisse hebben gezorgd voor aarde. Nu het grote en zware werk gedaan is, kunnen de leerlingen en collega’s aan de slag met de kleinere werkzaamheden. Zo moet er een hek geplaatst worden, gaan ze houten bakken maken en nog veel meer. In het voorjaar kunnen dan de eerste plantjes in de grond.

Teylingen College Leeuwenhorst werkt samen met veel verschillende organisaties om de moestuin tot een succes te maken. Zo krijgen ze van Hotel Huis ter Duin verse compost die zij maken van alle voedselresten en krijgen de leerling straks kookles met hun eigen groentes van de sterrenkoks. Verder helpen ook ouders vanuit hun bedrijven, zo heeft JUB Holland knollen en bollen voor de moestuin gesponsord en kregen ze van FAM Flower Farm een paar dozen met dahliaknollen. Ook de tuincentra Intratuin Lisse en Ranzijn sponsoren het project. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in