Hillegom – De herontwikkeling van het Jozefpark wordt nu snel concreet. Wethouder Anne de Jong en directeuren Peter Letschert en Patrick Jansen van ontwikkelaar Renward ondertekenden op maandag een zogeheten Anterieure Overeenkomst.

Met de overeenkomst hebben beide partijen financiële afspraken vastgelegd over de herontwikkeling van dit beeldbepalende stukje Hillegom. De Jozefkerk, de pastorie, het oude gedeelte van de Jozefschool en het Theresiahuis voor Hillegom blijven behouden en krijgen deze een nieuwe bestemming. In het kerkelijk vastgoed komen 46 wooneenheden met zorg. In de Jozefschool en de nieuwe gebouwen komen 49 woningen, merendeels appartementen.

Met de herontwikkeling van het Jozefpark krijgt Hillegom er ook een openbaar park bij. Bijna alle bomen op het terrein blijven behouden en er wordt nieuw groen toegevoegd. De herinrichting is nog niet geheel uitgewerkt. Omwonenden worden uitgenodigd om hierover mee te denken, naar verwachting in maart.

Naar aanleiding van eerdere inbreng door omwonenden zijn de plannen deels aangepast. Zo wordt de doorgaande fietsroute vanaf de Leidsestraat over de Mgr. Van Leeuwenlaan bij nader inzien toch gehandhaafd. De Mgr. Van Leeuwenlaan wordt deels een fietsstraat: de auto is hier te gast.

Ondertekening overeenkomst Jozefpark, door wethouder Anne de Jong en de directie van Renward

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in