foto PB

Sassenheim – Als er een parkeergarage moet komen nabij de nieuw te bouwen Hoogvliet-supermarkt aan het Hortusplein in Sassenheim, zal de gemeente Teylingen daarvoor de buidel moeten trekken. Dat bleek maandag tijdens een presentatie voor de gemeenteraadsleden.

Woonstichting Stek gaat de huidige sociale woningen aan de Hortuslaan vervangen door nieuwbouw. Tegelijkertijd keert supermarkt Hoogvliet terug naar de oude locatie aan het Hortusplein. Daarnaast bestaat de wens bij gemeenteraadsleden om het kerkplein autoluw of zelfs autovrij te maken. Gelet op deze ontwikkelingen zijn er voor het parkeren in dat gebied drie varianten opgesteld. In de eerste variant verandert er niet zoveel aan de huidige parkeersituatie. Dat is de meest voordelige optie. De tweede variant houdt in dat alleen de locatie waar de markt gehouden wordt autovrij wordt, en dat er meer geparkeerd wordt op het Hortusplein. Daardoor wordt het kerkplein gedeeltelijk een verblijfsplein. De meest vergaande variant houdt in dat het hele kerkplein autovrij wordt, en dat er een parkeergarage onder het Hortusplein komt. Het kerkplein wordt dan geheel een verblijfsplein, eventueel gecombineerd met horeca. Hierdoor komt er tevens meer parkeerruimte beschikbaar ten opzichte van de huidige parkeersituatie. Zowel woonstichting Stek als supermarkt Hoogvliet hebben een voorkeur voor een van de eerste twee varianten. In beide varianten wordt voldaan aan de vereiste parkeernorm, en dat is voor beide partijen voldoende. Volgens hen is daarom een parkeergarage niet nodig. Stek en Hoogvliet willen niet meebetalen aan opties die verder gaan dan hetgeen waaraan zij moeten voldoen, en dat is voor hen alleen bovengronds parkeren. De supermarkt heeft daar zelfs een uitgesproken voorkeur voor. Dat betekent dat de eventuele bouw van een parkeergarage in principe voor rekening van de gemeente zal komen, zo bleek uit de presentatie aan de raadsleden. Berekend is dat de bouw van een nieuwe parkeergarage onder het Hortusplein zo’n 3,1 miljoen euro gaat kosten. Daarnaast gaan de exploitatielasten zo’n 60.000 euro per jaar bedragen.

Binnenkort zal het college van burgemeester en wethouders met een raadsvoorstel komen over de parkeervarianten in het gebied Hortuslaan/Hortusplein/kerkplein na de bouw van de nieuwe sociale woningen en de supermarkt. De gemeenteraad zal daarna een besluit nemen over welke variant uiteindelijk zal worden gekozen.

1 REACTIE

  1. Gemiste kans
    Dit is maar 1x mogelijk, zoek een investeerder we praten hier over meer dan 100 jaar
    Midden in een woonwijk zijn de plaatsen ook goed te verhuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in