Noordwijk – De woonstichtingen Antonius van Padua en Stek vragen aandacht voor wonen en de sociale huursector bij de Noordwijkse politiek. Deze gemeente heeft, vergeleken met een gemiddeld dorp als Lisse, een achterstand van zo’n 1.200 sociale huurwoningen.

Als er voldoende locaties beschikbaar komen, zijn beide corporaties in staat en bereid om die inhaalslag te maken. Stek en Padua willen er alles aan doen om de slaagkans voor Noordwijkse woningzoekenden te verbeteren

De corporaties hebben daarvoor wel de steun van het gemeentebestuur nodig. Dat hielden ze plaatselijke politici en vertegenwoordigers van belangengroepen voor tijdens een politiek café in Congrescentrum Leeuwenhorst. “Daarvoor willen we het bespreekbaar maken en het gesprek met u aangaan”, zei bestuurder Hans Al van Stek.

7 REACTIES

  1. Let op: Dit wordt de volgende volksverhuizing van jonge Noordwijkers naar buiten de dorpskernen. Zo is het al eerder gegaan toen Oosthout gerealiseerd werd en zo gaat het straks weer…. Noordwijkse woningvoorraad wordt schaars en exlusief gehouden voor de beter gestelde buitenstaanders en expats.

  2. Het word tijd.Is het te veel gevraagd, om in 4 jaar tijd iets positiefs voor de Noordwijkse Bevolking te betekenen?Nu is het aan de Gemeenteraad,
    om daadwerkelijke te reageren.Niet weer afschuiven en alle mogelijke uitvluchten bedenken, maar inspelen en plannen en uitvoeringen versnellen.
    De Provincie is ook al sober gestemd over de negatieve bereidheid, om sociale Woningen voor de Inwoners te bouwen.Vooruit aan de slag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in