Noordwijkerhout – De fractie van NZLokaal roept de gemeenteraad op net als vorig jaar te stemmen vóór herbouw van de Schelft. Daarmee schaart de partij zich achter de oproep van de verenigingen om de herbouw niet langer uit te stellen.

Dat het plan inmiddels fors duurder is dan vooraf begroot, vinden ze niet vreemd, met de kostenstijgingen van de afgelopen tijd. Hoe langer wordt gewacht, hoe duurder het plan zal uitpakken. De gemeente moet volgens NZLokaal niet bang zijn “onrendabel” te investeren. Dat zou zelfs de taak van de gemeente zijn.

Het gaat immers om een voorziening voor sport, welzijn en cultuur en daarmee om de gezondheid en het welzijn van de inwoners.

 

7 REACTIES

  1. Onrendabel investeren zou zelfs de taak van de gemeente zijn ? Dat zouden de leden van NZLokaal in hun privé leven is moeten doen dan kunnen ze zo naar de voedselbank,maar ach met het geld van een ander is dat gemakkelijk te doen !

    • daarvoor betaal je lokale belastingen, om de onrendabele top mee te betalen. Dat zijn keuzen die je politiek met elkaar maakt. Verstandig van NZLokaal!

  2. Ik zou een simpele sporthal bouwen op de Boekhorst en dan geen zwembad scheelt een hoop kosten voor de inwoners en op het oude schelft terrein een appartementen complex neer zetten daar hebben we wat aan vanwege het woning tekort.

  3. Onrendabel investeren? Laat me niet lachen, jaren teuten met allerlei onderzoeken maken natuurlijk de zaak duurder. Behalve Sportverenigingen, Odi en en andere verenigingen die wezenlijk bijdragen aan de (geestelijke) gezondheid van noordwijkerhout staat een carnavalsvereniging ook te wachten om een flinke bijdrage te leveren aan de exploitatie. Er is al beslist! En er is bij de gemeente een exploitatieoverschot van 2,7 millioen. Dus doorpakken! Of hebben ze in de kern Noordwijk nog een stiekum verlanglijstje!

  4. Nee L Duivenvoorde, Daar is al uitvoering onderzoek naar gedaan,dit is de beste plaats voor De Schelft ivm parkeren afsluiten omgeving

  5. Van uitstel komt afstel er zijn al zoveel projecten die miljoenen bij mekaar hebben gekost 3 keer een verkeers circulatie plan gemaakt waar niks mee wordt gedaan dat tonnen heeft gekost wat te denken van grondaankopen waar niks mee gebeurd dat heeft al miljoenen en dan de klapper op de vuurpijl ons kuuroord. Nee als er een dorp is die recht heeft op een evenementen hal a la sporthal dan is het NW Hout dat is nog een gemeenschap daar kunnen ze in Noordwijk nog een puntje aan zuigen . En een zwembad al kunnen ze maar baanjes zwemmen Ja als je nog langer wacht kost het nog meer maar daar zijn ze goed in op die Voorstraat . Of steken jullie dat verzekerings geld liever ergens in waar de inwoners weer niks aan hebben .gr Een inwoner

  6. Helemaal eens met Piet, hoe langer het duurt hoe meer het zal kosten.

    Investeren in je inwoners is ook vele malen beter dan zoiets als een kuuroord status najagen, dat gaat alleen een zeer beperkte groep Noordwijkers iets opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in