Lisse – Veel toppers van het huidige seizoen staan donderdag aan de start van de kortebaan in Lisse. De 24 paarden vormen samen een bijzonder sterk deelnemersveld waarbij Doc Holiday het meest in het oog springt. De regerend Nederlands Kampioen won zijn laatste koers zo overtuigend dat hij samen met pikeur Manon Pools de te kloppen combinatie is. De aanvang op de Heereweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Concurrentie is er volop. De paarden uit de stal van Jaap van Rijn zijn momenteel in topvorm en lopen bijna elke kortebaan bij de laatste vier. Archange de Jiel en Chief One kunnen het seizoen van de kersverse kampioenspikeur John de Leeuw nog mooier maken. Lindsey Pegram komt met de snelheidsduivels Southwind Raptor en Eliot Charisma aan de start. Beiden zijn nauwelijks door de concurrentie te verslaan. Alleen galoppades (en die maken ze beiden helaas regelmatig) kunnen een overwinning verstieren.

Met Blackpearl Trans R (2012) en Viking Cehere (2017) komen ook twee oud-winnaars in actie op de Heereweg. Voor beiden moet een goede klassering mogelijk zijn. Pikeur Ruud Pools won vorig jaar in Lisse. Hij komt aan de start met Gerson Boko en Go Star. Vooral de laatste heeft kans om een aantal omlopen te overleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in