Foto VOCDB

Teylingen – De gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom gaan het veteranenontmoetingscentrum in Sassenheim structureel financieel ondersteunen.

De Stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek heeft een brief naar de vijf gemeenten in de streek gestuurd met het verzoek om het in Sassenheim gevestigde veteranenontmoetingscentrum financieel te ondersteunen. Dit omdat de financiering vanuit de landelijke overheid met ingang van 2021 komt te vervallen. Als gevolg daarvan zou het centrum in het voortbestaan worden bedreigd. Met een bijdrage van 1750 euro per gemeente zouden de activiteiten van het centrum kunnen worden voortgezet. De Teylingse wethouder Arno van Kempen kon de raadscommissie Welzijn maandag melden dat de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom nu hebben besloten om het centrum jaarlijks per gemeente een bedrag van 1750 euro toe te kennen. Volgens Van Kempen kan de stichting ook een aanvraag voor subsidie indienen bij de gemeente Katwijk, waarna deze beoordeeld zal worden. Alleen van zijn collega uit de gemeente Noordwijk kwam nog geen reactie op het verzoek van het veteranencentrum.

Overigens verstrekt de gemeente Teylingen het bedrag niet om het centrum zelf in stand te houden, maar vanwege de zorg die door het centrum wordt geboden aan veteranen, aldus Van Kempen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in