Bollenstreek – De stichting Duinbehoud vindt het stikstofadvies van Johan Remkes helder, daarmee doelend op het als eerste aanpakken van de grote piekbelasters. Als het aan de stichting Duinbehoud ligt, zijn dat niet alleen agrarische bedrijven, maar ook grote industrieën als Tata Steel en Schiphol. 60% Van de stikstofuitstoot komt niet uit de agrarische sector, aldus Duinbehoud. De stichting vindt het ook een sterk punt van Remkes dat het herstel van natuur gelijk moet opgaan met de veranderingen in de landbouw. Dat moet gebeuren door samenwerking waarbij de provincies tempo moeten maken omdat zij een belangrijke rol hebben bij uitvoering op regionaal niveau. Remkes stelt voor om rode zones te ontwikkelen waar landbouwbedrijven de ruimte krijgen en gele zones om Natura 2000-gebieden te beschermen. Stichting Duinbehoud stelt bufferzones van 2 kilometer breed voor. De stichting spant zich in voor bescherming van de duinen en natuurbelangen langs de Nederlandse kust.

3 REACTIES

  1. Allemaal gelul in de ruimte . Als men echt iets wil doen dan is het verbieden van honden uitlaten in natuurgebieden de enige optie . Maar dat doen ze niet , dus kappen met die onzin .

  2. Arie je hebt helemaal gelijk , ik wil alleen aangeven hoe belachelijk die stikstofwet is . Als er 1 gans boven een natuurgebied poept , is al meer voedingsstof wat in de natuur komt dan door stikstof in de natuur komt !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in