Archieffoto De Flexwinkel

Noordwijk – De natuur en rust op het strand worden geschaad als fietsers en paarden via de afrit Langevelderslag weer op het strand mogen. Dat schrijft Stichting Duinbehoud aan de gemeenteraad van Noordwijk. Die gemeenteraad nam onlangs twee moties aan die toegang mogelijk maken bij Langevelderslag. Hiervoor moet wel een plaatselijke verordening (APV) nog gewijzigd worden. Duinbehoud verwijst naar een eerdere uitspraak van de Raad van State over rijden met paard en sulky dat verboden werd op het strand te trainen. Duinbehoud vreest dat bij hoog water het te druk wordt op het strand. Bij eb zouden paarden het strand ten koste van wandelaars kapot trappen. Duinbehoud vraagt om een heroverweging van de eerdere besluiten.

13 REACTIES

  1. Wat een ongelooflijk onzin verhaal, dit. Paarden die het strand kapot trappen? Waar halen ze de flauwekul vandaan? En dat ten koste van wandelaars? Geldt dat ook voor leden van het Koninklijk Huis of krijgen die weer ontheffing?

    • Wat jammer dan de politiek zich hier weer over druk maakt. Een handje vol lui die protesteren. Eens, zij moeten gehoord worden, maar dan is er ook niemand die dit echt gaat onderzoeken. Twee kanten aan de medaille.

  2. Ik heb het document van Stichting Duinbehoud gelezen. Ze begrijpen er blijkbaar niks van helaas. Een paard met Sulky en een fietser op strand met hoog water. Man, man, hoe komen ze erop.

  3. Wat een ongelooflijke onzin. Het getij zorgt er zelf voor dat het strand altijd weer mooi egaal is om er op lopen, fietsen en paardrijden en als mensen er wel problemen mee hebben zijn er genoeg stranden waar paarden niet mogen komen ga je daar toch heen.

    • Echt wat een b.s… waar halen ze die onzin toch steeds vandaan. Fietsers fietsen niet met hoog water en met laag water is er genoeg ruimte voor iedereen. Moeten weer even klagen… maar let oo dit soort lui… ze krijgen helaas vaak veel voor elkaar… met zn allen tegengas geven aub… zinloos en kansloos dit allemaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in