Kunst

Noordwijk/ Noordwijkerhout/De Zilk –  Met de komst van Stichting KunstZiNN (Kunst in De Zilk, Noordwijk, Noordwijkerhout) is de gemeente Noordwijk een culturele organisatie rijker. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door de Noordwijkers Thomas Steenvoorden, Nick Duindam en Marlou Scholtes.

KunstZiNN beoogt een verbindende factor te zijn tussen kunstenaars, belanghebbende organisaties en de gemeente Noordwijk. Uit gesprekken met kunstenaars bleek dat er behoefte is aan ondersteuning. Veel kunstenaars hebben moeite met het vinden van financiering voor hun projecten en hebben vaak niet de eigen middelen. Hierbij wil KunstZinn ondersteuning geven als het gaat om fondsenwerving, promotie en begeleiding.

Het idee is ontstaan om een kunstroute te organiseren waarbij kunstwerken te bewonderen zijn in (leegstaande) winkels en openbare gebouwen. De kunstwerken zullen ook te zien zijn op de website van KunstZiNN. Op de website zal men kunnen bieden op de kunstwerken.

5 REACTIES

  • Helemaal mee eens. Kunst is daarmee niet overbodig. Kunst is belangrijker dan economie, maar economie bepaalt wel ruimte voor kunst en cultuur. Daar hebben we een overheid voor nodig. De economische steakholdets hebben niets met kunst.

 1. Laat de kunstenaars maar een baan zoeken zoals de meeste mensen
  en dan na hun werk een kunststuk maken op eigen kosten,
  waarom moet een ander mee betalen aan die onzin.

 2. Laat de kunstenaars maar een baan zoeken zoals de meeste mensen
  en dan na hun werk een kunststuk maken op eigen kosten,
  waarom moet een ander mee betalen aan die onzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in