foto Richard van Egmond

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Stichting Leergeld is nu ook actief in de gemeente Noordwijk. Maandag ondertekende wethouder Dennis Salman de overeenkomst met de organisatie. Noordwijk subsidieert de stichting in ieder geval voor vier jaar.

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op schoolgaande kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen. In de gemeente Noordwijk gaat het om ruim 400 kinderen. Stichting Leergeld wil sociale uitsluiting voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Via de stichting kunnen ouders die aan de voorwaarden voldoen financiële ondersteuning krijgen voor bijvoorbeeld schoolboeken, bijles, een laptop, sportkleding, een fiets en schoolreisjes en -kampen.

Stichting Leergeld Leiden is ook actief in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude. Meer informatie en ondersteuning aanvragen: www.leergeld.nl/leiden

1 REACTIE

  1. Dan is er structureel iets mis in dit land de rijken worden rijker en de gewone mensen worden armer met zo’n regering .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in