Wethouder Jan van Rijn (mi), Jeroen Willems van het Rabobank Bollenstreek (links) en Gees van der Lee, bestuurslid van St. Leergeld (rechts).

Hillegom – Jeroen Willems heeft woensdag namens de Rabobank-foundation een cheque van € 2.500,- overhandigd aan Cees van der Lee, bestuurslid van Stichting Leergeld Leiden en omstreken. Hij deed dat in aanwezigheid van wethouder Jan van Rijn van Hillegom. Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie met een professionele inslag, die zich richt op schoolgaande kinderen uit gezinnen met beperkte, financiële middelen. Stichting Leergeld wil  sociale uitsluiting voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De focus ligt op de leeftijdscategorie 4 tot 18 jaar, maar soms helpt de stichting ook ouders met kinderen tot 4 jaar. Via de stichting kunnen ouders die aan de voorwaarden voldoen financiële ondersteuning krijgen voor bijvoorbeeld schoolboeken, bijles, een laptop, sportkleding, een fiets en schoolreisjes en -kampen. Dit helpt kinderen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze geen achterstanden oplopen en net als iedereen een leuke en succesvolle schooltijd kunnen hebben. Hillegom heeft zich vorig jaar aangesloten bij de stichting Leergeld en wethouder Van Rijn was dan ook blij met de donatie.

Ouders, maar ook hulporganisaties en scholen kunnen een aanvraag indienen

Zowel ouders, verzorgers en voogden als hulporganisaties zoals Humanitas, Vluchtelingenwerk, Lokaal Loket, Voedselbank en scholen kunnen aanvragen indienen. De vrijwilligers van Stichting Leergeld gaan op huisbezoek bij de ouders zodat zij met de ouders en kinderen kunnen overleggen waar behoefte aan is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in