Noordwijk – Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) en Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk (HBNZ) hebben schriftelijke vragen gesteld over het bezwaar van gemeente Noordwijk tegen 240 sociale woningen in Bronsgeest. De gemeente stapte begin december naar de Raad van State om het verzoek van de provincie, waarin stond dat de gemeente meer sociale huurwoningen moet bouwen, tegen te gaan.

SHN en HBNZ stellen in de brief verbaasd te zijn over het bezwaar tegen de bouw van sociale huurwoningen in Bronsgeest. Omdat de gemeente in het beroepschrift duidt dat er geen behoefte is aan extra sociale huurwoningen in Noordwijk, willen de stichtingen weten op welk onderzoek die stelling gebaseerd is.

De gemeente is van plan om niet 240, het opgelegde aantal van de provincie, maar 130 sociale huurwoningen te realiseren. In de brief zijn de stichtingen van mening dat er buiten Bronsgeest geen andere geschikte locaties zijn voor deze extra woningen. Ze vragen de gemeente welke locaties zij in gedachte heeft voor de realisaties van 130 sociale huurwoningen.

4 REACTIES

  1. Ik en met mijn vele Noordwijkers dat de gemeente bestuurders eens een keer goed de les wordt gelezen .Hoe durven ze te stellen dat er geen behoefte is aan sociale huurwoningen .Zijn ze uit een ei gekomen dit zijn toch geen vertegenwoordigers van de kiezers .Hoog moet zal gestraft worden wat een leugenaars ze willen alleen maar dure woningen de gewone mens telt niet meer mee !.Nee bollen zijn zogenaamd belangrijker dan huizen aan me hoela als ze het vol mogen zetten met villa’s en twee onder één kap dan staat het morgen vol .VVD en CDA geld geld daar gaat het om en de gewone werk man gaat maar in een zomerhuis .Kom eens met voorbeelden mnr Alkemade waar jij die sociale woningen wil bouwen .Maar die heb je niet .

  2. Ze bouwen liever omgeving Achterweg vol(ler) dat begrijp ik goed. Dat gebied is toch al verspreid bebouwd, maar de provincie ligt dwars. Desondanks zet de gemeente hier op in voor de lange termijn middels voorkeurgrondkoop etc. Ondertussen wordt er tijdgerekt , want zo’n mooie open plek krijg je nooit meer terug.. ook niet over 300 jaar.. besef dat goed. En onderaan de streep zijn de meeste mensen er zelf schuldig aan door erop te stemmen wie wekelijks 1200 migranten het land inlaten. ( ex Oekraïners) eerst aanpakken bij de bron voordat men bouwt .

  3. Aan de Gooweg in Noordwijkerhout,, links naast het fietspad richting Noordwijk, verrezen in korte tijd over de hele lengte villa’s op eerste klas bollengrond. Hoe dat mogelijk is, is een raadsel. De GOM heeft hier een dubieuze rol in gespeeld.Achter de villa’ kwamen grote bollenschuren. Er rest nog wat bollengrond. Daar is makkelijk een wijk sociale huurwoningen te bouwen. De eigenaren van de grond gaan voor een goede prijs voor de grond wel overstag. Tevens een goed lesje in nederigheid voor de villabewoners dat zij niet het alleenrecht hebben op bouwgrond. Nee gemeente, ga nou niet zeggen dat de entree van Noordwijkerhout verpest wordt door het bouwen op bollengrond, want die is aan genoemde kant al verpest!

    • De overkant blijft leeg..jammer van die open kopkant, echter behoorde dat ook tot de lintbebouwing. Als ze er een rij bomen voorzetten is het meeste zich ook meteen weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in