Noordwijk – De stikstofmaatregelen hebben niet alleen gevolgen voor boeren, de woningbouw staat door het doel om de uitstoot met vijftig procent te verlagen ook onder druk. Gemeenten gebruikten bijvoorbeeld de verlaging van de maximumsnelheid om ruimte te creëren om meer woningen te bouwen. Dit is volgens de rechter onrechtmatig. Hierdoor staat de bouw van honderden nieuwe woningen onder druk.

Deze manier van werken mag echter niet van de rechter. De rechtbank in Haarlem heeft deze vergunning onrechtmatig genoemd. De uitspraak geldt voor alle 33.000 woningen die hiermee een vergunning hebben gekregen. Ook in de Bollenstreek is de stikstofregistratie gebruikt om woningbouw mogelijk te maken.

De gemeente Noordwijk heeft gebruik gemaakt van de snelheidsverlaging om woningbouw mogelijk te maken. In Noordwijk gaat het om 39 woningen. De gemeente kan nog niet zeggen wat er nu met de plannen gaat gebeuren. De gemeente Noordwijk houdt hoop dat de bouwprojecten toch nog door kunnen gaan. ‘Indien nodig onderzoeken we alternatieven om de woningbouwplannen alsnog door te laten gaan’, schrijft de gemeente in een reactie aan Omroep West.

3 REACTIES

  1. Daarom tinyhouse. Is geen officieel gebouw en vaak door gebruik van duurzame materialen. En laat die boeren nou buiten beschouwing, hetgeen wat zij uitstoten nemen zij ook weer op. Dus hun bijdrage zou er niet bij moeten worden opgeteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in