Noordwijk – Het gemeentelijk beleid om inwoners, die op eigen terrein kunnen parkeren, geen eerste parkeervergunning te geven, blijft bestaan.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door PUUR. ,,De beperkingen zijn opgelegd om het gebruik van eigen terrein te bevorderen. Vanuit inwoners kwamen meldingen over parkeerdruk in straten, terwijl de eigen opritten ongebruikt waren. Dit leidt tot irritaties onder bewoners. Met deze beperkingen stimuleren we bewoners om gebruik te maken van het kunnen parkeren op eigen terrein.’’

Op dit moment zijn er 1.401 eerste bewonersvergunningen uitgegeven en actief; dit zijn bewoners zonder eigen parkeergelegenheid in betaald parkeergebied.

8 REACTIES

 1. Hoe is het dan mogelijk dat wij, wonende in de Raadhuisstraat waar het betaald parkeren is, niet in aanmerking komen voor n 1e bewonersvergunning? Wij hebben geen mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren.

 2. Voor wat hoort wat, want parkeren op eigen terrein werd tot nu toe juist tegengewerkt. Zulke ambtenaren kijken heel ver vooruit, verder dan wij denken en de voormalige trainering van tuinparkeren wordt nu dus als troefkaart gebruikt om het vergunningbeleid te hervormen. Ja heel slim hoor, chapeau!

 3. We hebben allemaal evenveel recht om op de straat te parkeren,
  we betalen namelijk allemaal wegenbelasting waar die straten mee
  zijn aangelegd en betaald. Als we geld extra moeten betalen voor een
  parkeervergunning of geld in de parkeermeter moeten gooien is van
  den zotte, dit ontstaat door verkeerd beleid van de gemeente door alles
  maar vol te bouwen en te veel geld over de balk te gooien,
  er zijn zoveel gemeentes waar het gratis parkeren is, die komen ook
  rond met hun geld !

 4. Het is een volstrekt verkeerde aanname dat men liever op straat parkeert ipv op eigen terrein. En voor diegenen die dat wel doen, is 30 euro extra natuurlijk totaal geen obstakel. Dus het lost geen enkel probleem op. De meeste inwoners met oprit gebruiken de eerste bewonersvergunning slechts sporadisch. Ik vond 20 euro prima om als “backup” achter de hand te hebben om een paar keer per jaar kort even ergens te parkeren. Maar 50 euro is te gortig voor iets dat ik amper gebruik. De bezoekersvergunning heb ik ook maar niet verlengd. Dus de gemeente loopt nu 2×20 euro mis.

 5. Het gaat hier niet om “recht”. Het gaat erom dat iedereen zich met parkeren sociaal opstelt naar zijn omgeving. Dus parkeren op eigen terrein indien mogelijk en zorgvuldig (!) parkeren aan de weg. Dan hebben meer mensen een plekje ….

 6. Wat een onzin. Denk je nu echt dat mensen die een parkeerplaats op eigen terrein hebben hun auto verderop in de straat gaan zetten? En als ze dit dan zo graag willen denk je dat ze dit dan niet gaan doen als ze 30eu per jaar meer moeten betalen voor de vergunning?

  Is gewoon gewoon weer een reden om te cashen voor de gemeente over de rug van de burger. Parkeerbeleid is gericht om ALLE inwoners van Noordwijk de mogelijkheid te geven om te parkeren in toeristisch gebied. Juist het bezoek van buiten Noordwijk op mooie zonnige dagen zorgt voor parkeerdruk en moet met betaald parkeren worden beperkt.

  Kan die parkeervergunning gewoon niet gratis worden betaald worden uit de inkomsten betaald parkeren? Als er, zoals vermeld maar 1.400 vergunningen zijn uitgegeven, dan levert dit maar plm 30.000eu per jaar op voor de gemeente. De administratiekosten van inning geld zal waarschijnlijk al hoger zijn dan wat het op levert…..Klinkt als pennywise, pound foolish..

 7. Ik heb een privé parkeer plaat en geen vergunning nodig. T is wel eigen terrein omdat bij t huis hoort .. maak er goed gebruik van ,en vindt erg makkelijk. Je kan ook goed je auto ,inde gaten houden ivm criminaliteit etc. Aan de over kant is ruimte zat en gratis parkeren bij mij in de wijk.. niks geen betaald parkeren. Hopelijk komt dit,er ook niet .t is op sommige plekken al duur genoeg met betaald parkeren, in noordwijk ,dus moet er ook plek zijn om gratis te parkeren zowel voor inwoners van noordwijk als er buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in